Akşener, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, dün Bilecik'in  Söğüt ilçesi ve il merkezi ile Bursa'da yaptıkları programlarda partilileriyle  bir araya geldiğini hatırlattı.
Bursa'daki programında, genel başkan adayı olduğunu açıkladığını da  anımsatan Akşener, bu kongreyi başarabilmenin hayatının en büyük hedefi olduğunu  söyledi.

 Hedefine doğru yürürken Türkiye'deki bütün güç odaklarının kendisine  saldırdığını iddia eden Akşener, "Olumsuz bir sonuç beklemiyorum ancak bu kongre  olur ve üst kurul delegelerimiz beni seçmeyebilir. Buna kesinlikle saygı  duyarım." ifadesini kullandı.

'AK PARTİ 1 KASIM SEÇİMLERİNDE BANA BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TEKLİF ETTİ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in internet sitesinde kendisinin paralelci olduğu yazıldığını ifade eden Meral Akşener, "Fakat 1 Kasım seçimlerine giden hükümet de bana resmi bir şekilde Başbakan Yardımcılığı teklif ettiler. Ben hemen reddettim, sayın Türkeş gitti. Sayın Türkeş ile giderdik, burada Başbakan Yardımcısı olarak oturuyor olurdum. Bursa'yı ziyaret etmişsem sizinle başka konular üzerinden konuşuyor olurduk ama bugün tırnaklayarak bir mücadele veriliyor. Bu mücadelenin arka planını anlatsam inanamazsınız. Bu mücadele kalıcı bir mücadele. Türkiye'nin buna muhtaç olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 Akşener, bugün itibarıyla "Ben seçildim" demesinin, üst kurul  delegelerine de saygısızlık olacağını anlattı.

Kurultayın yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalara değinen  Akşener, şöyle konuştu:

"Kongreyi yapamama alternatifini beynimden kovmakla birlikte diyelim  ki öyle bir şey oldu, o zaman da üst kurul delegelerimizin diğer arkadaşlarımızın  eliyle toplanmış imzacılar dahil olmak üzere yani o 548 imza sahibini toplarım  çünkü o riski alan onlar. 26 yaşında ilçe başkanlarının, valilik üzerinden  anahtarları alındı ve kapılarına kilit vuruldu. Bu genç kardeşlerimiz risk  aldılar. Onları toplayacağım ve ne derlerse onu yaparım. Şunu dediler; 'Biz  2018'deki malum olağan kongrede ilçe ilçe aday çıkaracağız.' Onlar onu dedikten  sonra evet diyeceğim. Varsayıyorum, dediler ki 'Sen de çıkardığımız ilçe başkan  adaylarının arkasında duracaksın.' Tamam. O kongrenin yapılmasına kadar  Türkiye'de çok şeylerin değişeceğine inanıyorum. 'Kendi içimizden bir genç  kardeşimizi çıkardık' derlerse de arkasında duracağım. Bu kadar açık bir çektir.  Bu imzaların sahiplerinin, boynumda veballeri var. Onlar ne karar verirlerse ona  uyacağım. Dün kişisel olarak şahsi kararlarımı söylüyordum ama bugün birbirimize  bağlandık. Bunun içinde siyasi parti kurmak gibi bir şey görünmüyor."

"BAŞBAKAN OLACAĞIM SÖZÜNÜ HESAPLI KİTAPLI SÖYLEDİM"

 Meral Akşener, "Başbakan olacağım" sözünü hesaplı kitaplı bir şekilde  söylediğini ifade etti.

Bu düşüncesinin kabul gördüğünü belirten Akşener, "Seçmen bunu kabul  etti. Yani siz, milletvekili sayısı olarak Meclis'te 40 milletvekiliyle 4'üncü  parti olan bir siyasi partinin genel başkanlığına adaysınız ve diyorsunuz ki  'Başbakan olacağım' ve kimse bununla alay etmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

MERAL AKŞENER FOTO GALERİ HİÇ GÖRMEDİĞİNİZ FOTOĞRAFLAR

MHP'de genel başkanlık makamına asla talip olunamayacağını vurgulayan  Akşener, "Çeşitli deneyimler yaşayan arkadaşlarımız oldu, şimdi de ben  yarışıyorum. Fitneci olursunuz, CIA ajanı olursunuz, proje, Amerikan uşağı  olursunuz. Milliyetçilik, insana saygıya önem verir. Her sözü tartarak söylemek  zorunda olduğunuz bir fikri gelenektir ama iş kendinize geldiği zaman bütün ayar  bozulur. Ağız bozulur, ayar bozulur, düzen bozulur. Bu zihniyeti reddediyorum."  diye konuştu.

Akşener, MHP'ye yıllardır, "Sivas'ın ötesine gidemezsiniz" denildiğini  ifade etti.

Bu bölgelere defalarca gittiğini hatırlatan Akşener, "Bana, 'Fırat'ın  ötesine geçemezsin', 'Sivas'ın ötesine geçemezsin' diyenin alnını karışlarım.  Seçileyim, Allah nasip ederse oralara gideceğim. Şırnak'ta, Hakkari'de, Siirt'te  o bölgede bulunan her şehirde düğünlere gideceğim ve evlerde kalacağım." dedi.