Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Sarı, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçim için çalışmalara başladıklarını söyledi. Sarı, 'Yeşil Seçim Kampanyası' ile çevreye duyarlı, çocuklara duyarlı, yaşlı ve hastalara duyarlı bir kampanya yürüteceklerini belirterek, diğer partileri de kampanyaya katılmaya davet etti.

Yapılacak seçimin Türkiye'nin geleceği adına çok önemli olduğunu kaydeden Sarı, bu anlamda eşit, adil, dürüst ve örnek bir seçim atmosferi gerçekleşmesini diledi.
Sarı, “Kamu kaynaklarının iktidar adaylarının amaçları doğrultusunda harcanmadığı, kamu görevlilerinin AKP üyesi gibi çalışmaya zorlanmadığı bir seçim süreci geçirmeyi temenni ediyorum. Yurt içinde 54 milyon 75 bin 851, yurt dışında 2 milyon 895 bin 865 seçmen olduğunu Yüksek Seçim Kurulu açıkladı. Bütün vatandaşlarımızı vatandaşlık haklarını kullanmaya ve sandıklara koşarak demokrasi şölenine coşku katmaya davet ediyorum. Özellikle 54 ülke, 113 dış temsilcilikte kurulacak sandıklara vatandaşlarımızın büyük bir vatandaşlık sorumluluğu ile gideceklerini ümit ediyorum.” dedi.

"AKP 7 HAZİRAN SONUÇLARINI BEĞENMEMİŞTİ"

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimin sağlamasının yapılacağını kaydeden Sarı, “AKP 7 Haziran sonuçlarını beğenmemişti. Tek başına iktidar olma alışkanlığını devam ettirmek için yeniden seçim yapmak istedi. Ülkemizi bu nedenle 6 aydır hükümetsiz bıraktı. Yönetim boşluğu ile Türkiye ekonomisinde büyük bir tahribat yarattı.
Türkiye'nin rayına girmesi ve yeniden yükselişe geçmesi için 1 Kasım'da çıkan sonuçlara itiraz etmek gibi bir şansları olduğunu düşünmüyorum. Mızıkçı çocuklar gibi ‘Yeniden seçim’ diye tutturamayacaklarını biliyorum. Milletimizin vereceği oylarla sandıktan başlarını kaldıramayacaklarını buradan iddia ediyorum.” diye konuştu.

"AMASYA İNSANI MHP’Yİ İSTİYOR"

Amasyalı vatandaşların seçilecek milletvekillerinin MHP’li olmasını istediğini ve bunun pek çok nedeni olduğunu ifade eden Sarı şunları kaydetti: “En başta gelen neden ise biz temiziz, dürüstüz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzurunun temsilcileriyiz. Amasya için çalışır ve Amasya'nın geleceğini düşünürüz. Amasyalı kardeşlerimizin de bu nedenle ‘Bu sefer MHP’ diyeceklerini biliyoruz. AKP 2, CHP 1 tercihinden Amasya'nın ağzı yandı. MHP'nin vaktinin geldiğini gezdiğimiz her yerde işitiyoruz. Bu sebeple Amasya başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde MHP'nin sandıkları patlatarak iktidar olacağını iddia ediyorum.”

"PARTİLERİMİZİ ‘YEŞİL SEÇİM KAMPANYASI’ YAPMAYA DAVET EDİYORUM"

Düzenlenen basın toplantısıyla bütün siyasi partileri ‘Yeşil Seçim Kampanyası’ yapmaya davet eden Sarı, şunları söyledi: “1 Kasım'da temiz bir seçim yapalım istiyorum. Tarih, kültür ve turizm şehri olan Amasya'mızı yapacağımız demokrasi şöleninde örnek il seçtirelim istiyorum. Biz Milliyetçi Hareket Partililer olarak bir ay boyunca ‘Yeşil Seçim Kampanyası’ yürüteceğiz. Çevreye duyarlı, çocuklara duyarlı, yaşlı ve hastalara duyarlı bir kampanya yürüteceğiz. ‘Yeşil Seçim Kampanyası’ çağrımızı bütün partilerimize yapıyorum. Kampanya araçlarımızı mesai saatleri içerisinde dolaştıracağız. Ses cihazlarını yüksek desibelli çalıştırmayacağız. Metrelerce uzaktan kendimizi dinletmeye çalışmayacağız. Çocuklarımızı okul sıralarında rahatsız etmeyeceğiz. Hastalarımızı yataklarında huzursuz etmeyeceğiz. Minik bebeklerimizi uykusundan kaldırıp, annelerini rahatsız etmeyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partililer olarak Amasya'nın tebessüm eden yüzü biz olacağız hemşerilerimize saygılı ve çevreye duyarlı bir seçim kampanyası yapacağız. Bayraklarımız, broşürlerimiz, afişlerimiz, posterlerimiz çevreyi kirletmeyecek. Kirlettiğimiz yerleri kendimiz temizleyeceğiz. Kimseye kendimizi zorla dinletmeyeceğiz. Kimseyi kulağını tıkamak zorunda bırakmayacağız. Biz Amasya'nın birinci sınıf bir şehir olmasını istiyoruz. Bu nedenle seçmenlerimize ulaşmak için sosyal medya imkânlarını daha yaygın şekilde kullanacağımızı buradan ilan ediyoruz. Yapacağımız kampanya sırasında zaten tıkalı olan Amasya trafiğinde olumsuzluğa neden olan tarafın MHP'liler olmayacağını şimdiden ilan ediyoruz. Hiçbir sürücü kardeşimizin bize kızmasına fırsat vermeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.”