1 Kasım seçimleri sonrası yaşanan kongre süreçleriyle ilgili rahatsızlığını zaman zaman üstü örtülü olarak dile getiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu görevinden istifa etti. Odasını toplamaya başlayan Vural'ın  görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na vereceği öğrenildi. Vural'ın birkaç gündür istifa edeceği konuşuluyordu. Vural’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ile ‘kırgınlık’ yaşadığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

BAHÇELİ'YE DESTEK DEKLARASYONUNA İMZA VERMEMİŞTİ 

Kurultay 18 Mart 2018’dir” başlıklı deklarasyona imza atmadığı için genel merkezle arasında iplerin koptuğu iddia edilmişti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın aslında “grup başkanvekilliği görevinden istifa etmeye hazırlandığı” ancak Bahçeli’nin övücü sözü üzerine bir süreliğine vazgeçtiği iddia edilmişti. Vural'ın  yakın çevresine  "Süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. MHP diye bir parti kalmadı. Parti çok yıprandı ve yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok” dediği iddia edilmişti. 

“Bir karar aldım ancak bu noktada Genel Başkan’ın tutumu kararı netleştirecek” dediği de ileri sürülmüştü.  Vural günlerde bu sözleri söylemediği şöyle yalanlamıştı: "Böyle bir şey olamaz. Bu sözleri söylediğimi ifade edenler bölücülerdir"

Habertürk TV'ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Bahçeli'ye ilettiğini söyledi. 
"Aday olacak mısınız" sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı.Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim" yanıtını verdi.