Yalçın, “Türk milliyetçilerinin mukaddes ve mübarek davası, davalık olmuştur. Adet ve teamüllerimiz doğrultusunda ülkücü iradenin normal yollardan tecellisini beklemek yerine onu yargı erkinin vereceği karara mahkum etme teşebbüsleri, aslında doğrudan ülkücü iradeyi hedef almıştır. Bu iyi niyetten yoksun ve acul girişimlerden bir sonuç çıkmayacağı gibi; ülkücü irade, siyasi geleneklerimize aykırı yöntemlerle onu zorlayanlara gereken dersi zamanı geldiğinde verecektir” dedi.
Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Milliyetçi-Ülkücü Hareketi besleyen şeyin, sahip olduğu değerler bütünü olduğunu vurgulayarak, bu değerlerin yaşatılmasının, davalarının yaşatılması anlamına geldiğine işaret etti. Yalçın, “Ne var ki uzun bir süreden beri sosyal medyada, kendini ülkücü olarak tanımlayan veya öyle olduğunu iddia eden bazı kimseler tarafından çeşitli bahanelerle Milliyetçi-Ülkücü Hareketin siyasetteki temsilcisi olan MHP’yi, MHP’nin Genel Başkan ve yönetimini hedef alan hafif meşrep ve ahlak dışı paylaşımlar yapılmaktadır.

Camiamızın kutlu geleneklerine ve ülkücü ahlakına aykırı ifadelerle  dolu bu paylaşımlar, ‘dava’ kavramının ifade ettiği değerler bütünüyle asla bağdaşmamaktadır. Üstelik bu paylaşımlarda, MHP camiasının sicilli düşmanlarıyla bilhassa medyada ‘fitne saçma’ geleneğinin temsilcileri olan ve bir bardak suda koparmaya çalışan bazı ahlaksız köşe yazarlarının referans alındığı görülmektedir.

“Kendi ayağına kurşun

Oysa Türk milliyetçilerinin yapması gereken şey; bu gibi zavallıların bütün Milliyetçi-Ülkücü camiayı aşağılayan yorumlarını tenkit malzemesi olarak kullanmak yerine, onlara gereken cevabı vermek olmalıdır. Çünkü onlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şahsında hem partinin kurumsal kimliğini, hem o makamın manevi şahsiyetini ve hem de bütün camiamızı tahkir etmektedir. Onların ahlak dışı ve yakışıksız yorumlarını referans göstermek; onların ekmeğine yağ sürmek, kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelmektedir.”