MHP İl Başkanı Ali Kurt, Uşak Belediyesi'nin erken seçim düşüncesiyle hareket ettiğini öne sürdü. Kurt, yaptığı basın açıklamasında, "Şu an gördüğümüz, erken seçim düşüncesiyle şehrin bir anda şantiyeye dönüşmesi durumudur. Bu olumlu gelişmelerin bir de israf boyutu var ki durup bir düşünmek gerekiyor." dedi.

Şehrin altyapısı tamamlanmadan makyaj çalışması yapılarak halkın gözünün boyanmaya çalışıldığını iddia eden Kurt, "Bugün parti olarak yaptığımız incelemelerde henüz elektrik direkleri yer altına inmemiş, doğalgaz hatları geçirilmemiş, her yağmur yağdığında göl olan ve altyapısı tamamlanmamış yerlerde de uzun ömürlü asfaltlar kullanıldığına şahit olduk. Bu durum, ileriki zamanlarda bu asfalt yapılan yerlerin yeniden kazılması ve asfaltlanmasına yol açarak israfa sebep olacaktır." şeklinde konuştu. Şehrin menfaatlerini koruyacaklarını söyleyen MHP İl Başkanı Kurt, "İyi bir koordinasyonla asfalt altı ve sonrasında yapılacak tüm altyapı çalışmaları bitirildikten sonra asfaltlama işlemlerinin tamamlanması olacaktır. Bu vesileyle ne kadar makyaj yaparsak yapalım, iç organları kötü olan bir yapı, sonra daha büyük sorunlara ve israfa sebebiyet verecektir. MHP olarak, şehrimizin menfaatine her çalışmanın destekçisi ve takipçisi olacağımızı her daim belirtiyoruz. Bu vesileyle uyarılarımızın dikkate alınacağı kanaatindeyiz." dedi.

İzmir-Ankara yoluna yapılması düşünülen köprülü kavşak planlaması hakkında da görüşlerini belirten Ali Kurt, "Kamuoyundan öğrendiğimiz kadarıyla yakın zamanda stadyum ve otogar kavşağında bu tarz bir yol düzenlemesi öngörülmektedir. Şahsım adına, belediye meclis üyeliğim döneminde karşı çıkarak durdurduğum bu çalışma, Uşak’ın menfaatine değildir. Bu yapılacak kavşaklar, yakın zamanda bitirilecek çevre yoluyla şehiriçinden geçen trafik azalacağı için yine AK Partili belediye döneminde yapılan Dörtyol Kavşağı gibi şehre geri dönülemeyecek hasarlar verecektir. Kaldı ki D100 karayolunun altyapısı yoğun yağışları kaldırmadığı için yapılacak çukur ve inişlerin göl olması kaçınılmaz olacaktır." diye konuştu.