MHP Adana milletvekili adayı Mehmet Ali Arslan, Adana’nın sporda kalıcı olabilmesi için mutlak suretle geçmişteki gibi özüne dönmesinin gerektiğini belirtti.

Yıllar sonra Adana Demirspor’un Süper Lig’e çıkma yolunda önemli bir avantaj yakalamasının son derece önemli olduğunu belirten Mehmet Ali Arslan, “Adana’dan en az bir takımımızın Süper Lig’de olması sporun gelişmesi ve kentin ekonomisi ile tanıtımı için son derece gereklidir. 1994-95 sezonunda Süper Lig’e veda eden mavi-lacivertlilerin tam 20 yıl sonra hak ettiği yere geri dönme şansını yakalaması her Adanalı gibi beni de mutlu etmektedir. Adana sadece futbolda değil sporun diğer branşlarda da Süper Ligde olmalıdır. Birbirinden değerli efsaneleri çıkartan kulüplerimizin yer aldığı Adana futbolda çok daha iyi yerlerde olmalıdır.” diye konuştu.

Sporda başarı için birleştirici ve yardımlaşmanın önemli olduğuna dikkat çeken Arslan konuşmalarını şöyle sürdürdü, "Hemşerilerimiz Adana bilinci ile hareket etmelidir. Adanalılık bilincini her yerde, her platformda göstermeliyiz. Sporda, sanatta, ekonomide, siyasette Adana hak ettiği yere en kısa zamanda ulaşmalıdır. Başarıların kalıcı olabilmesi için altyapı kesinlikle şarttır. Bu nedenle Adana özüne dönerek, mutlak suretle altyapıya önem vermelidir. Tesisler yapılmalı, Adanalı çocukların yer aldıkları takımlar oluşturulmalıdır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi Adana özüne dönmelidir."