Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP'nin Konya'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve 7 Haziran seçimleri için aday adaylığını açıklayan Mehmet Emin Altunel aday gösterilmedi.

Diğer bir sürpriz ise bir dönem bakanlık da yapan milletvekili Faruk Bal'ın aday gösterilmeyişi oldu. MHP'nin Konya Milletvekili adaylarında ilk sırayı milletvekili Mustafa Kalaycı alırken ikinci sırada Doktor Mustafa Sait Gönen aday gösterildi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP'nin Beyşehir Belediye Başkan Adayı olan eczacı Süleyman Şenol ise 3. sıradan MHP'nin Konya milletvekili adayı oldu. Listede 4. sırayı Hüseyin Obrukçu, 5. sırayı ise Sevil Sargın aldı.

ATİLLA KART ADAY OLMADI, İLK SIRAYI BOZKURT ALDI

CHP'nin Konya'dan tek milletvekili olan Atilla Kart aday adayı olmadı. Adaylar, ön seçime göre belirlenirken CHP'nin ilk sıradaki milletvekili adayı Mustafa Hüsnü Bozkurt oldu. İkinci sırada Gülsüm Filorinalı, üçüncü sırada Mehmet Turgay Bilge, dördüncü sırada Ali Cemal Cömert ve 5. sırada Mehmet Ali Ünal aday gösterildi.

AKP'Lİ 9 MİLLETVEKİLİ LİSTEYE GİREMEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'dan AK Parti'nin ilk sıra milletvekili adayı oldu. AK Parti'nin 11 Konya milletvekilinden Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Mustafa Baloğlu dışındaki milletvekilleri aday listesinde yer bulamadı. Milletvekili Baloğlu ikinci sıradan aday olurken 3. sırada Hüsniye Erdoğan, 4. sırada ise Ziya Altunyaldız yer aldı. Konya Ticaret Borsası Başkanı iken istifa edip aday olan Muhammet Uğur Kaleli'ye listede 5. sırada yer verildi. 6. sırada Leyla Şahin Usta, 7. sırada ise KOP İdaresi Başkanlığından istifa edip aday olan Mehmet Babaoğlu yer aldı. Abdullah Ağralı 8. sırada yer alırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığından istifa eden Halil Etyemez 9. sıradan aday gösterildi. 10. sırada Rüveyda Gülseren Işık, 11. sırada ise Hacı Ahmet Özmedir aday gösterildi.

RECEP KONUK KARAMAN'DAN ADAY GÖSTERİLDİ

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ederek AK Parti'den Konya milletvekili aday adayı olan Recep Konuk listede yer bulamadı. AK Parti'nin Konya'da yaptığı temayül yoklamasında ilk sırada yer alan Recep Konuk, Karaman'da AKP'nin birinci sıradan milletvekili adayı oldu.