MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta adaylık başvurusunu MHP Genel Merkezine yaptı.

7 Haziran seçimlerinde 1. sıradan milletvekili adayı olarak sıralamaya giren ve milletvekili seçilen Erhan Usta, bürokraside kazandığı tecrübeleri Samsun kazanımları için değerlenidrmek için yeniden aday olduğunu açıkladı. Bugün MHP Genel Merkezine giden Usta, Samsun’dan milletvekilliği için aday adaylığına başvurusunu yaptı.

Erhan Usta, “MHP Türkiye genelinde 7 Haziran seçimlerinde bir başarı sağlamıştır. Samsun’da bu başarıyı yakalayarak 1 olan vekil sayısı 2’ye çıkarken yüzde 60’ın üzerinde oy artırdık. Bu oran Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katıdır. 7 Haziran seçimlerinden sonra biraz daha tecrübe kazandık. Önceki seçimde milletvekili değilken seçime girmiştik, şimdi ise iki milletvekili ile seçime giriyoruz. Teşkilatlarımızı daha iyi motive edeceğimizi düşünüyorum. Daha güzel ve ele ele çalışmalar yaparak hem Türkiye genelinde hem de Samsun’da oylarımızı artırmak için mücadelemizi vereceğiz.” dedi.

"OYLARDA YÜKSELİŞ OLACAĞINA İNANIYORUZ"

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, “PKK ile işbirliği yapanlar bizim 4 maddelik şartlarımızı kabul etmeyerek ülkeyi bu belirsizlik içerisinde erken seçime götürmüştür. Türk siyasi tarihine bakıldığında hiçbir erken seçim hükümette bulunan partilere oy kazandırmayıp kan kaybettirmiştir. Çözüm sürecinde yanlış yaptıklarını söyleyen MHP’ye siz ne anlarsınız diyenler bugün sanki 13 senedir başka bir parti iktidardaymış gibi suçlarını muhalefete yıkmaya çalışmaktadır. Ne oldu da seçimlerden sonra şehit haberleri ülkenin dört bir yanından duyulmaya başlandı ve ne oldu da çözüm nutukları atanlar, çözüm sürecini baltaladığımızı söyleyenler oy düşüşünden sonra Oslo ve Dolmabahçe’de verdikleri pozları unutup milliyetçilik kılıfına büründüler? Halkımız cahil olmayıp olanları görmektedir. Beklentimiz oy oranımızın artacağı şeklindedir.” ifadelerini kullandı.