Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun milletvekili adayı Akın Üner, Türkiye'de buğday ve etlik hayvan ithalatı yapılır hale geldiğini belirterek, acil önlem alınmadığı taktirde tarım ve hayvancılığın tamamen bitebileceğini savundu.

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP milletvekili adayı Akın Üner, köy hayatının neredeyse kaybolmak üzere olduğuna dikkat çekti. Bir zamanlar kendisine yeten 7 tarım ülkesinden biri olarak sayılan Türkiye'de buğday ve etlik hayvan ithalatı yapılır hale geldiğini hatırlatan Üner, acil önlem alınmadığı taktirde ülkede tarım ve hayvancılığın tamamen bitebileceğini söyledi. MHP'nin seçim beyannamesinde tarım ve hayvancılığa yönelik önemli açılımlar bulunduğunu ifade eden Üner, şöyle konuştu: "Sektörün girdi maliyetlerini düşüreceğiz. Yem, tohum, sulamada kullanılan elektrik gibi kalemlerdeki KDV ya da ÖTV oranlarını sıfır seviyesine çekeceğiz. Çiftçiye mazotu 1,75 TL'den vereceğiz. Bu önlemler sayesinde üretim maliyetleri düşecek. Ayrıca et ve sütte Avrupa Birliği'ndeki gibi garanti ücret uygulamasına geçeceğiz. Bu önlemler üretimi hem ucuzlatacak hem de rekolte artışı sağlayacak. Yurt dışına ödediğimiz ithalat giderlerini içeride tutup milli ekonomiye kazandıracağız. Artan üretim ve düşen maliyetler çarşı pazara da olumlu yansıyacak."

Tarım ve hayvancılığın canlanması sayesinde köyden kente göç ve buna bağlı sosyo ekonomik sorunların da durdurulacağını belirten Akın Üner, kırsal kesimde yaşayan seçmenlerin güven içinde MHP'ye oy verebileceklerini söyledi.