Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya milletvekili adayı Süleyman Şenol, iktidar olmaları halinde kapatılan belde belediyelerini yeniden kuracaklarını söyledi.

MHP vekil adayı Süleyman Şenol, yaptığı yazılı açıklamada, büyükşehir düzenlemelerini eleştirdi. "30 Mart yerel seçimlerinden önce her şey abartılarak 'Şehirde ne varsa köyde de onun olacağını' söylemişlerdi. Ne yazık ki daha bir yıl bile olmadan vaatler boş çıktı, belediye hizmetlerine ulaşmak çok zorlaştı ve pahalandı." diyen Şenol, gezdikleri her yerde eski köy ve kasaba sakinlerinden bu yönde şikayet aldıklarını vurguladı. Şenol, MHP iktidarında bu yanlıştan dönüleceğini ve kapanan belediyelerin tekrar açılacağını ifade etti.

30 Mart yerel seçimlerinden önce söyledikleri her şeyin ne yazık ki bir bir gerçekleştiğini ifade eden Şenol, "Belediyeler kapanınca hizmetler aksar dedik. Belediye hizmetlerine erişim pahalı olur, halkımız zorlanır dedik. Konya gibi kocaman bir şehirde 'tavşan dağa küsmese bile dağın haberi olmaz' dedik. AKP belediyeleri bizi yalancı çıkarmadı. Partizan kadrolaşma amacıyla yöresini, köylüsünü bilen personele yer değiştirttiler, kişileri bildiği, yaptığı işlerin dışında görevlendirdiler. Seçim öncesi büyük büyük laflar söylediler ama seçimden sonra adeta görünmez oldular. Şimdi yine yaklaşan bir seçim var ve Büyükşehir Belediye Başkanı, daire amirleri gezip dolaşıyor ve hizmet vaadinde bulunuyorlar. İnşallah sizlerin de desteğiyle MHP iktidarında bu yanlıştan kurtulacaksınız. Belde belediyeleriniz yine kurulacak, hizmet yine elinizin altında olacak. Belediye başkanınızı yine siz seçeceksiniz. Büyükşehir olunca ödenemez hale gelen iş yeri ruhsat harçları, imar harç ve masraflarından da kurtulacaksınız. Biz, yerel seçimler öncesinde yaptığımız uyarılarda haklı çıktık ama buna sevinemiyoruz." açıklamasında bulundu.

MHP adayı Şenol, ayrıca şunları ekledi: "Şimdi bir seçim arifesinde sizlere tekrar sesleniyorum. Sağdan soldan yapılan propagandalara kapılıp artık yorulan ve değiştirilme zamanı gelen AKP iktidarına icazet vermeyin tekrar. Unutmayın ki MHP kadroları 46 yıllık mazisi, bilgili ve donanımlı insan kaynaklarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazır. Bizi biz biliriz; biz yönetiriz."