MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 'Herkesten oy istemeyin, MHP’nin oylarını alın yeter' dediğini iddia ederek, tepki gösterdi. Temizer, "Elazığ’ın gözlerinin içine baka baka bunu söyleyebiliyor. İşine baksın. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı. MHP’yi düşürmeye çalışacağına gitsin doları düşürsün. Kalksın şu fotoğrafı açıklasın. AKP’li vekil, HDP’nin Elazığ adayıyla ne görüşüyor? Cevdet Yılmaz gelsin de bu ilişkiyi açıklasın. Üç gündür bunu soruyoruz ama AKP’den cevap yok." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Zübeyde Hanım Caddesi'nde yeniden ağaçlandırma çalışması yaptığı için Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür eden. “Biz eleştirmeyi bildiğimiz gibi teşekkür etmeyi de biliriz." diyen Temizer, "Armudun sapı var, üzümün çöpü var diyerek her işe bir kulp takmak bizim siyaset anlayışımızda yer almaz. Eğriye eğri deriz, doğruya da doğru deriz. Ağaç kesilirken eleştirip, ağaç dikilirken susmayı da kendimize yakıştırmayız. Bu vesileyle Belediyemize ve Sayın Başkana teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Elazığ’daki açıklamalarına da cevap veren Yavuz Temizer, şunları söyledi: “1 Kasım'da istediği neticeyi alamayacağını Sayın Cumhurbaşkanı da anladı artık. Geçen gün bir açıklama yaptı; 'Muhalefet liderleri mecburen saraya gelecek' dedi. Tek başına iktidar çıkıyor olsaydı tabii ki böyle bir şey söylemezdi. Türkiye’de tablo değişmiyor ama birileri Elazığ üzerine hesap yapmaktan vazgeçmiyor. Elazığ’da MHP yerine HDP vekil çıkarsın diye çırpınmaya devam ediyorlar. AKP ile CHP bu konuda işbölümü de yapmışlar. AKP’nin görevi MHP’nin oylarını düşürmek, CHP’nin görevi ise HDP’nin oylarını yükseltmek. Böylece Elazığ’dan MHP yerine HDP’nin vekil çıkarmasını sağlamak istiyorlar. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçen gün Elazığ’a geldi ve bunu itiraf etti. 'Herkesten oy istemeyin, MHP’nin oylarını alın yeter' diyor. Elazığ’ın gözlerinin içine baka baka bunu söyleyebiliyor. Şimdi bu Cevdet Yılmaz’a söylenecek laf çok ama Bingöllü kardeşlerimin hatırına susuyorum. İşine baksın. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı. MHP’yi düşürmeye çalışacağına gitsin doları düşürsün. Kalksın şu fotoğrafı açıklasın. AKP’li vekil, HDP’nin Elazığ adayıyla ne görüşüyor? Cevdet Yılmaz kalksın gelsin de bu ilişkiyi açıklasın. Üç gündür bunu soruyoruz ama AKP’den cevap yok."

Temizer, AK Parti'nin Elazığ'a yönelik politikalarını da eleştirerek, "AKP'nin birinci sıra adayı zaten yemin etmiş konuşmamaya. Uluova’nın suyunu niye kestin diyoruz, susuyor. Kalkınma Ajansımızı neden Malatya’ya verdin diyoruz, susuyor. Onların daha önce bana sorduğu ve cevap aldığı soruyu soruyoruz; 28 Şubat'ta neredeydin diyoruz, susuyor. Her şeyde susanları, Elazığ da inşallah sandıkta susturacak. MHP’yi düşürüp HDP’yi çıkarmaya çalışanlardan bütün hemşehrilerimiz sandıkta hesap soracak. Milliyetçi Hareket de Elazığ’a sahip çıkacak. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Isparta, Malatya, Kayseri nasıl kalkındıysa biz de Elazığ’ı öyle kalkındıracağız." sözlerini kaydetti.