Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti’de makamların ulufe olarak dağıtıldığını, bunu gören çok sayıda bürokratın istifa ettiğini belirtti ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın da bu şekilde vekil olduğunu iddia etti. Uzunırmak, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarını da şu cümleyle özetledi: “Küçük sevaplarla, büyük günahları örttüler”

Türkiye’nin IMF’ye olan 23 milyar dolarlık borcunu ödediğini ancak bu arada 60 milyar dolarlık özelleştime yapıldığını belirten Uzunırmak, AK Parti’den önce 222 milyar dolar olan borcun bu gün 620 milyar dolara ulaştığını ve ülkenin borç batağına sürüklendiğini söyledi. Bu borcun IMF’ye yapılan ödemeyle gizlendiğini belirten Uzunırmak, yalancının mumunun yatsıya kadar yanacağını söyledi.

MHP’nin iktidarında faizlerin sabitleneceğini veya faizlerin artmasından doğan zararın devlet tarafından karşılanacağını kaydeden Uzunırmak, sosyal yardımların da imkanlar ölçüsünde artacağını söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde, savaş gibi olağanüstü bir durumun olmaması halinde sosyal yardımların azalmadığını, Türkiye’de iktidar değişince azalmayacağını anlatan Uzunırmak, bu konuda ihtiyaç sahibi vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarın da güzel şeylerde yaptığını, bunca paraya ve imkana rağmen bunun normal olduğunu belirten Uzunırmak: “Duran bir saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir. Ama bu 22 defa yanlışı gösterdiğini görmemek körlük olur” dedi.

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarını tek bir cümleyle özetleyebileceğini de kaydeden Uzunırmak; “Küçük sevaplarla büyük günahların üzerini örttüler” dedi.

'APO’NUN ÇIKIŞINA TEPKİLERİ ÖNLEME YASASI MI?'

AK Parti’nin çıkarmak istediği İç Güvenlik Paketi Yasasının, doğuda maskeli teröristleri önlemek için olmadığını, onları önlemek için her türlü yasal düzenlemenin zaten var olduğunu belirten Uzunırmak, Oslo görüşmeleri ve pazarlıkları, Abdullah Öcalan'ın ev hapsine çıkarılması ve çözüm süreci sonrası batıda oluşacak tepkiyi engellemek için çıkarılmış olabileceğini öne sürdü ve “Bunun için mi çıkarıyorsunuz” diye sordu.

MHP Bilecik İl Kongresine katılan Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, milletvekilliği seçimleri için çok sayıda bürokratın istifa ettiğini, bunların çoğunun AK Parti ile ilişkisinin olduğunu belirterek, AK Parti’nin makamları ve milletvekilliğini ulufe olarak dağıttığını söyledi. AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın da bu şekilde milletvekili olduğunu iddia eden Uzunırmak, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı teftiş ettiğini bu yüzden ulufe olarak milletvekili olduğunu söyledi.