Fethiye’de sezon hazırlıkları süren Çalış plajında vatandaşların kirlettiği plaj, kum eleme makinesi ile temizleniyor.
Turizm sezonuna girilmesiyle hazırlıkların hızla sürdüğü Çalış’ta vatandaşların kirlettiği plaj temizlenme çalışmaları son hızla devam ediyor. Temizlik sırasında sigara izmariti, çekirdek kabukları, plastik ve cam şişelerin çok olması dikkat çekti.
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından yürütülen temizlik çalışmasında açıklama yapan Çalış Der Başkanı Mete Ay, Çalış Plajını kirletenlere ve teras ile soyunma kabinlerine zarar verenlere kanuni işlem yapılacağını belirtti. Temizlik çalışmasıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Ay, şunları söyledi: "Her yıl sezon öncesi yaptığımız gibi Çalış plajını sıkı bir elekten geçiriyoruz. Plaj kumumuz komple temizleniyor. Özellikle atılan sigara izmaritleri, çekirdek kabukları ve denizden gelen çöpler de dahil olmak üzere her yer temizleniyor. İyi ve kaliteli bir turizm için kum kalitesini arttırmak amacındayız. Hem plaja gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz için hem de doğamızın en güzel değerleri olan carettacarettalarımız için plajımızı en uygun hale getirmeye amaçlıyoruz. Bu güzellik korunmayı hak ediyor. Fethiye halkından plajımıza sahip çıkıp korumasını rica ediyoruz. Plajımızda güvenliği de arttırıyoruz. 7-24 kameralarla plajımızı izleyeceğiz. Bizim bir tane Çalış Plajımız var ve buna sahip çıkacağız. Her hangi bir çöp atan kişi karşısında Çalış’ı bulur”
Ankara’da 21-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan TRAVELEXPO Ankara Turizm Fuarına katılacakları bilgisini de paylaşan Ay, “Dünyada ve yurt içinde gelişen olaylar neticesinde Avrupalı turistin gelmemesi durumunda çalışmalarımızı yerli turiste göre yoğunlaştırdık. Bu amaçla Ankara’da düzenlenen turizm fuarına katılacağız. Hep birlikte Fethiye grubu olarak 4 günlük Ankara fuarında yerimizi alacağız. Amacımız Fethiye’mize bir tane daha fazladan turist getirebilmek” diye konuştu.