CHP Dalaman ilçe örgütünde bayramlaşma programı düzenlendi.
CHP ilçe örgütünce yapılan bayramlaşmaya CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, İl Başkanı Mürsel Alban, Dalaman İlçe Başkanı Kamil Ayhan Öner, Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve partililer katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada, Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının Anayasa’da ve Avrupa insan haklar sözleşmesinde olduğunu belirten CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, “Olağanüstü hal uygulamasının amaca yönelik olarak bir hukukilik dengesini sağlaması gerekiyor. Devletin işleyişi ile ilgili olağanüstü hal kararnamesi ile belli tasarruflarda bulunuyorlar. Yetki aşımı varsa bu kararnameler iptal edilebilir. OHAL’in bittiği anda devletin işleyişinin eski haline dönmesi lazım, OHAL’in ardından çok farklı bir Türkiye Cumhuriyeti bulursak orada bir sıkıntı var demektir. Ortada bir belirsizlik olduğu, bazı işlerin spontane geliştiği ve bir şaşkınlık hali olduğunu gözlemliyoruz. Kazanılmış hakların insanların ellerinden alındığı durumlarda çok dikkatli olunması gerekir.” diye konuştu.
Türkiye’nin geçtiği zor sürecin partiler arası işbirliği ile aşılacağının altını çizen CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan. karşılıklı diyalogda samimiyetin önemine vurgu yaptı.
FETÖ yapılanmasının Türkiye’nin başına bela olduğunu dile getiren Aldan, yapılan mücadelede suçsuz insanların yaşayacağı mağduriyete dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Çete üyesi olmayan insanların işten atılmasının doğru olmadığını söyleyen Milletvekili Aldan, mecliste darbe sonrası kurulan izleme komisyonunun üyesi olduğunu aktararak, “35 bin başvuru yapıldı. Gerçekten canı yanan insanlarda var. Eyleme katılmayan ve bu yapı ile ilişkisi olmayan insanlar mağdur edilmemeli, işin insani yönünü gözden uzak tutmamamız gerekiyor. Söylenen en az 120 bin kişi ihraç edilecek. Kediyi fazla sıkıştırırsanız tırmalamaya başlar. Bu işin başka bir boyutu, yarı dinci yarı mafyatik bir yapının ortaya çıkmasının önüne geçilmeli, dikkatli adım atılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Her türlü emele hizmet edebilirler.
Hukuk dışı uygulamalar ile devlet yönetilemeyeceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise şunları kaydetti; “Bu hukuksuzluk bizi gelecekte çok kötü bir noktaya götürür. Her yerde savaş var. Dosyaları hukuken tamamlanmayan bu kadar insanı kapının önüne koyarak, bunları aç ve muhtaç hale getiriyorsunuz. Bu insanlar her türlü emele hizmet edebilirler. Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri ile her gün canımız yanıyor. Şimdi Suriye’ye girdik. Bir hükümet eğer devleti yönetiyorsa, ondan beklentimiz huzur içinde ve güven içinde olmaktır. Maalesef bunların hiç birisi yok. Bu kötü gidişe dur diyecek olan ise kuruluş ilkeleri doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi, bu ilkeler doğrultusunda şu anda yaşadığımız problemleri sonlandırabilme imkanımız var. Kimseyi ötekileştirmeden, ülkeye katkı sağlayamaya davet etmeliyiz. Ülkeyi muhakkak suretle selamete taşımalıyız.”