Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminerde motor kullanan lise öğrencilerine trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde Fethiye Trafik Tescil Büro Amiri Başkomser Nuri Çınaklı ve Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli baş polis Fatih Ceylan tarafından verilen seminerde öğrencilere motor kazalarının nedenleri anlatıldı.
Seminerde motorla trafiğe çıkmadan önce koruyucu başlık, korumalı mont, korumalı motosiklet pantolonu, dizlik, eldiven ve iyi bir botun giyilmesi gerektiğinin altı çizildi. Bu ekipmanların motor kazalarında can kurtardığı ve daha az yaralanmalara neden olduğu sine vizyon gösterimiyle anlatıldı.
Seminerden sonra gazetecilere açıklama yapan Fethiye Trafik Tescil Büro Amiri Nuri Çınaklı şunları söyledi: "Motorların yoğun olarak kullanıldığı liselerde gençlere motorların nasıl kullanılacağını, tehlikelerin neler olduğunu anlatmak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce böyle bir seminere başladık. İlk olarak Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nden başladık. Çıraklık eğitimdeki gençlerimize motor kazalarının, gürültü kirliliğinin nasıl olduğunu görüntülerle anlatıyoruz. Umarım bu eğitim yararlı olur. Motor kullanırlarken kurallara uyarak kullanırlar. Kazaya sebebiyet vermez ve kendilerini ölümden kurtarmış olurlar”