Türk ve İngiliz sanatçıların birlikte resmettikleri Köyceğiz Sığla Ormanları sergisi Çankaya Belediyesi Galeri salonunda Ankaralılar ile buluştu.
Doğa Koruma Merkezi (DKM) ve İngiltere Yaban Hayatı Sanatçıları Derneği (Society of Wildlife Artists, SWLA) ortaklığı ile yürütülen proje için, 25 genç Türk sanatçı İngiltere’den gelen 4 deneyimli doğa sanatçısı ile geçtiğimiz Haziran ayında Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bir araya gelerek 5 gün süren bir çalışmayla 400’den fazla eser ortaya çıkardı.
Sergi, yok olma tehlikesi altındaki endemik Sığla Ormanları’na dikkat çekmeyi amaçlıyor.
Açılışta konuşan Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz çevresinde bulunan sığla ormanlarının korunmasının önemine değindi.
Korumanın kullanarak artırılması gerektiğini vurgulayan Ceylan, “yerli ve yabancı sanatçıların bakış açıları ile tüm dünyada farkındalık yaratacağına inandığımız bu serginin başkentin göbeğinde sanatseverlerle buluşması bizi çok mutlu etti Emeği geçen sivil toplum diyalogunu kutluyorum.” dedi.
Sergi Kasım ayı boyunca açık kalacak
Öte yandan Anadolu Sığla Ormanları’nın hikâyesi ve proje süresince üretilen eserler, yurt dışı sergilerinden sonra bir kitapta toplanarak doğa ve sanat severlerin ilgisine sunulacak.