Muğla’nın Ortaca ilçesinde sulama kanalına sıkışan köpekleri Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) ekipleri kurtardı.
İlçeye bağlı Eskiköy Mahallesinde tarlasını sulamak isteyen bir vatandaş, sulama kanalına sıkışan köpekleri fark ederek HAYDOS’dan yardım istedi.
HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ve ekibi köpeklerin sıkıştığı kanalda kurtarma çalışması başlattı. Ortaca Belediyesine ait bir adet iş makinası da kurtarma çalışmalarına katıldı.
Sulama kanalındaki büzün içinde yeni doğum yapmış anne ve yavrularının kaldığını belirten HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, “Mahalleli tarlamı sulayamıyorum, kanalda köpek var diye bize haber verdi. HAYDOS olarak haberi alır almaz Mahalleye giderek sulama kanalındaki büzün içerisinde doğum yapmış anne ve yavrularını gördük, bunun üzerine anne ve yavrularını kurtarmak için çalışma başlattık” diye konuştu.
Öğlen saatlerinde başladıkları kurtarma çalışmasının yaklaşık 4 saat sürdüğünü dile getiren Dağdelen, “kurtarma çalışmamız neticesinde 4 yavruyu büzün içerisinden çıkarttık. Yavruları olay yerinin yanındaki kullanılmayan bir eve bırakarak bakımını üstlendik. Yavrulara her gün mama ve su vererek bakımını yapacağız. Daha sonrada anne ve yavrularını bakım evimize alacağız” dedi.