Muğla’nın Ortaca ilçesinde sahte 380 bin sterlini 450 bin lira karşılığında satmaya çalıştığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Ortaca ilçesinde E.Ö (23) isimli şahıs, P.A (30) ve H.A (23) ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden iletişime geçti.
P.A ve H.A’ya bir otelde çalışan yakınının içinde 380 bin sterlin bulunan çanta bulduğunu ve bir miktar para karşılığında yakınının paraları kendisine vereceğini söyleyen zanlı E.Ö, 450 bin lira karşılığında paraları paylaşma teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden P.A ve H.A Adana ilçesinden Ortaca’ya geldi.
Otogarda hareketlerinden şüphelendikleri şahısları Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri takibe aldı. Otogarda sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği şahıslar ile buluşan E.Ö, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlının üzerinde ele geçirilen 140 sterline el konuldu.
Denizli, Burdur, Antalya ve Muğla’da aynı yollarla dolandırıcılık yaptığı ve 20’ye yakın sabıkası bulunduğu öğrenilen Zanlı E.Ö., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlı E.Ö, çıkarıldığı mahkemece denetimli olarak serbest bırakıldı.