Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yıl dönümünde Bodrum’da anıldı. Anmanın ardından Mumcu’nun fotoğrafının önüne karanfiller bırakıldı.

24 Ocak 1993 Pazar günü, otomobiline yerleştirilen bombayla öldürülen Uğur Mumcu için Bodrum’da bir anma programı düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anmada konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, şu sözlere yer verdi: “Bugün Araştırmacı gazeteciliğin temsilcisi, özgür ve bağımsız Türkiye sevdalısı, sevgili Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 25.yıldönümü. Geride bir keskin kalem ve bir kırık gözlük bırakarak aramızdan ayırıldı. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olan bu usta kalem hain ve karanlık güçler tarafından katledildi. Aradan geçen 25 yıla karşın bu cesur yüreği, bu cesur kalemi susturan terör eyleminin arkasındaki karanlık ve kanlı eller hala ortaya çıkarılamadı. Neden? Neden susturuldu bu cesur kalem? Çünkü Uğur Mumcu daima Cumhuriyetin ve kurumlarının tehdit altında olduğunu yazardı, bir sürü tehditlere rağmen yolsuzlukların üzerine yürüdü. Baskıya tehdide aldırmadan canı pahasına kalemini satmadı, kalemini susturmadı” ifadelerini kullandı.

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı da “Bizim bir görevimiz var, bundan böyle özgür ve aydın bir Türkiye için uğraş veren herkesin yanında olmak, onlarla birlikte olmak, sesini çıkaramayanların da sesi olmak görevimiz” dedi.