Ankara'da düzenlenen 2024 yerel seçimler aday tanıtım toplantısına katılan Eliaçık, Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından parti rozeti takıldı. Siyasete geçişini değerlendiren Eliaçık, Yeniden Refah Partisi'nin ideallerine uygun ve güvenilir bir siyasi platform olduğunu belirtti. Kahramanmaraş'ta il başkanı Muhammed Aydoğar liderliğinde güçlü bir çıkış yakalayan partilerinin seçimlerde önemli başarılar elde edeceğine inandığını dile getiren Eliaçık, "Halkımızın yanında olacak ve onların taleplerini siyasette temsil edeceğiz." dedi.

Muhammet Eliaçık, TÜMKİAD ile yaptığı sivil toplum çalışmalarında halkın takdirini kazandıklarını ve sevildiklerini belirterek, bu sevgi ve güveni siyasete taşıma kararı aldığını ifade etti. Siyasetin, halk için adanmış bir hizmet anlayışıyla yapılması gerektiğini vurgulayan Eliaçık, "Siyaseti sadece halk için yapan ve hakkı gözeten bir anlayış ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen Yeniden Refah Partisi'ne üye oldum. Bu yeni dönemde Kahramanmaraş siyasetine katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023-12-05 at 18.11.21

CHP, 51 Yıl Sonra Elbistan'da Belediye Başkanlığını Kazandı CHP, 51 Yıl Sonra Elbistan'da Belediye Başkanlığını Kazandı

TÜMKİAD il başkanlığı görevinden ayrılırken her vedaın yeni bir başlangıç olduğunu söyleyen Eliaçık, bu aşkın Kahramanmaraş'a olan sevgisi olduğunu belirtti. Siyasete giriş kararını "2009 yılında milli görüş çizgisinde Anadolu Gençlik Derneğinde başladığımız yolculuğumuza bugün milli görüşün gerçek kalesi ve temsilcisi Yeniden Refah Partisi'nde devam etmek benim için gururdur." diyerek açıklayan Eliaçık, siyasete atılma kararının ardında şehrin durumu ve halkın teveccühü olduğunu ifade etti.