AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, ülke dışında kötü emelleri olan ve akıllarını kiraya veren hainlerin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhurbaşkanı’na gücünün yetmeyeceğini artık anlaması gerektiğini söyledi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları terk etmeyen Muş halkı ile sürekli bir araya gelerek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Darbeci ve cuntacıların sadece bir maşa olduğunu ve bunları yönlendiren büyük aktörlerin olduğunu ifade eden Şimşek, Muş’ta olduğu gibi Türkiye’nin dört bir tarafının artık kardeş gibi yaşama ve düşmanları tanıması gerektiğini söyledi. Tüm Müslümanların kardeş olduğunu ve hiçbir şekilde ırk, dil, din ve renk ayrımı yapılmaması gerektiğini kaydeden Şimşek, “Bu darbe girişiminin olduğu günden itibaren Muş’ta, Anadolu’da, güneşin ilk doğduğu topraklardan Türkiye’nin tümüne öyle bir birleşme oldu ki bütün dünya şok oldu. Öyle bir vatan sevgisi, birlikte yaşama azmi, kardeşlik, barış büyük bir zincir haline geldi ve herkesi bir bütün etti. Bu zincirin son halkası ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve birlikte yaşama arzusunun daha da artması için inşallah çok sağlam olur” dedi.
Birlikte yaşama, bayrak ve ülke sevgisinin daha da güçleneceğinin altını çizen Şimşek, “Biz milletimize minnettarız. Düşüncesi, fikri ne olursa olsun tek yumruk halinde o şer güçlere karşı büyük bir yumruk haline geldi. Yurt dışında kötü emelleri olan ve akıllarını kiraya verenlerle birlikte bu ülkeye gölge düşüremeyeceklerdir. Bu büyük kardeşlik halkası onların ayaklarına pranga oldu ve bir tokat oldu. Bu onlara ders olsun” diye konuştu.
Muş’tan Türkiye’nin tüm illerine selam gönderen Şimşek, “Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Muş’umuzda da birlik ve beraberlik var, ülke, bayrak ve vatan sevgisi var. Türk, Arap, Çerkez, Laz ve Kürt, ırkı ne olursa olsun bir olacağız ve beraber olacağız. Çünkü biz kardeşiz. Çünkü biz Müslüman’ız ve bu kardeşlik bilinci ile kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Muş’tan Ankara’ya, İstanbul’a ve ülkemizin dört bir yanına selam gönderiyoruz. Muşlu kardeşleriniz sizinle hep birlikte olacak. Bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaran Reisi Cumhurumuz, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Muş’tan vatandaşlarımızın selamlarını gönderiyoruz” şeklinde konuştu.