Muş’un Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı eserler, düzenlenen sergide halkın beğenisine sunuldu.
Malazgirt Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Serginin açılış konuşmasını yapan Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fehmi İbek, “Halk eğitim merkezleri, gönüllülüğe bağlı olarak her yaştaki insanların ilgi, yetenek ve beklentileri doğrultusunda mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar düzenlenmektedir. Hayat boyu öğrenme de eğitim merkezi olan halk eğitim merkezleri, beşikten mezara kadar eğitim ilkesiyle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm insanlara hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş eğitim kurumlardır. Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2015-2016 eğitim öğretim yılında genel mesleki alanda 214 kursu açılmış, bu kurslarda 3 bin 486 kursiyer eğitim almıştır. Ayrıca 10 adet okuma yazma ve 11 adet seviye tespit kursu yapılmış ve bu kurslarda 33 kadrolu personel görev yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi kapsamında mezun öğrencilere yönelik DYK (Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları) açılmış, 80 öğrenci bu kurslardan yararlanmıştır. Yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve bizleri cesaretlendiren Kaymakamımız Soner Kırlı başta olmak üzere çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Folklor ekibi ve tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve başarılı kursiyerlere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.
Yılsonu etkinliğine Kaymakam Soner Kırlı ve eşi Sevil Kırlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kayretli, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, kurum müdürleri, kursiyeriler ve çok sayıda vatandaş katıldı.