Muş Müftüsü Alettin Bozkurt, "Kanın durmasını istiyorsak Kur’an ve Sünneti referans alacağız" dedi.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle makamında basın toplantısı düzenleyen Müftü Bozkurt, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Kutlu Doğumun, bu yıl ’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım’ temasıyla kutlanacağını ifade eden Alettin Bozkurt, hafta boyunca konferans ve çeşitli programlar düzenleyeceklerini belirtti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozkurt, bölgedeki olaylara değindi. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetine uyulduğu müddetçe kan dökülmeyeceğini ve kimsenin düşmanlık yapmayacağını ifade eden Bozkurt, şunları söyledi:
"Peygamber Efendimiz (SAV) veda hutbesinde ’ben size iki şey bırakıyorum, bu iki şeye sarıldığınız müddetçe, dalalete düşmezsiniz. Ben Allah’ın Kur’anını size bırakıyorum, sünneti size bırakıyorum.’ Gerçekten biz Kur’an ve sünnete göre hayatımızı düzene koyarsak, yaşarsak asla kan dökülmez, asla kimse kimseye düşmanlık yapmaz. Kur’an-ı Kerime baktığımız zaman yüce Rabbimiz, Hucurât Suresinde ’Ey insanlar sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık, sizi çeşit çeşit kabile ve milletlere dönüştürdük, birbirinizi tanıyasınız diye. Sizin en üstününüz Allah’tan en çok korkanınızdır’ diyor. Peygamber Efendimiz (SAV) Arap olmasına rağmen bir hadisinde diyor ki; ’hiç bir Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap olana, beyaz ırkın siyah ırka, siyah ırkın beyaz ırka üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır."
Irkçılığın İslam’da yeri olmadığını dile getiren Bozkurt, şunları söyledi: "Peygamber Efendimiz ırkçılığa karşı çok mücadele etmiştir. Ebû Leheb, Peygamber Efendimizin öz amcasıdır, ancak yüce Rabbimiz Ebû Leheb hakkında Tebbet suresini indirmiştir. Kıyamete kadar Kur’an okuduğumuz zaman, namaz kıldığımız zaman Tebbet suresini okuyoruz. Eğer İslam’da ırkçılık olsaydı, Peygamber Efendimizin hatırı içinde olsa Allahu Teala, O’nun amcası hakkında bu sureyi indirmezdi. Çünkü beddua içerikli bir suredir, yani lanet okuma anlamına gelir. Onun için Allah Resulü (SAV) ’ırkçılığa insanları davet eden, ırkçılık üzerine savaşan, ırkçılık üzerine ölen bizden değildir’ diyor. Bir insan renginden, dininden, ırkından dolayı ne üstündür, ne de alçalır. Üstünlük takvadadır."
Kur’an ve sünnet referans alınmadığı için bu hale düşüldüğünü vurgulayan Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türk, Kürt, Zaza, Arap, Çerkez, Amerikalı kim Allah’tan korkuyorsa, kim ahlakı güzelse en üstün odur. Onun için biz bunu kendi aramızda uygulamak zorundayız. Hepimizi birleştiren, kaynaştıran, kardeş ilan eden dindir. Bugün referans din olmadığından bu hale düştük, tekrar kurtuluş, kanın durmasını istiyorsak biz Kur’an ve sünneti referans alacağız. İnşallah bu şekilde olursak yeryüzündeki bütün insanlar, bütün Müslümanlar kardeş olarak hayatına devam eder. Kürtlerle Türkler asla birbirinden ayrılmaz, kaderimiz olarak iç içe yaşamak zorundayız, kız vermişiz, kız almışız. Çocukları anne ve babasından ayırabilir misiniz?"