Muş’ta, Ramazan ayında yöresel yemekler iftar sofralarının vazgeçilmezi haline geldi.
Ramazan ayında yaklaşık 500 kişi kapasiteyle hizmet sunan Nar Et Nihat Usta işletmesi, başta meşhur Muş köftesi, çömlekte güveç ve kuzu kaburga ile iftar sofralarını süslüyor. İftar sofrasında özellikle Muş’un yöresel yemekleri ile müşterilerine damat tadı vermek isteyen işletme sahibi Veysel Erden, yemeğinde bir kültürü olduğunu söyledi. Muş’a has salata ve çeşitli mezelerle iftar yemeğinin daha da zenginleştirildiğini ifade eden Erden, “Nar Et Nihat Usta olarak Ramazan boyunca hizmet vermekteyiz. Günlük kapasitemiz 500 kişi, içeri ve dışarı paket servisimiz olarak. Amacımız kendi müşterimizi ve dışarıdan gelen misafirlerimizi iyi bir şekilde ağırlamak, Muş’un güzel yöresel yemeklerini tanıtmaktır. Muş’un yöresel yemeklerinden Muş köftesi olmak üzere çömlek güveç, kuzu kaburga iftar vaktinde mevcuttur” dedi.
Yaklaşık 40 personel ile iftar yemeği hizmeti sunduklarını kaydeden Erden, “Tüm ekip olarak çalışmamız iftar vaktinde gelen müşterilerimiz ve dışarıdan gelen misafirlerimize tamamıyla Muş yöresel yemekleri, ev yemekleri tattırmaktır. Tüm çabamız bu. Muş’un meşhur köftesi, çömlekte güveç, kuzu kaburga, fırında pirzoladır. Yaklaşık 40 çalışanımızla Ramazan boyunca tüm müşterilerimize hizmet vermekten onur duyarız” diye konuştu.
Gelen müşterilerin Ramazan ayında yöresel yemekleri tercih ettiğini ve gelen talebe yönelik hizmet verdiklerinin altını çizen işletmenin ustası Mehmet Balkaya ise, “Ramazan ayı boyunca sunduğumuz yemeklerde müşterilerimize daha rahat hizmet vermemiz açısından daha hafif yemekler çıkarmaya çalışıyoruz. Tabi bu da yöresel yemekler olarak başta çömlekte güveç ve Muş köftesi daha rağbet gösterildiğinden dolayı bizde bu yemeklere el atıyoruz” ifadelerini kullandı.
Verdikleri hizmet ile müşteri memnuniyetlerinin kendilerine iletildiğini vurgulayan Balkaya, “Bol etli, kuzu etinden yapılmış keledoç yağıyla yapılmış yemeklerimiz var. Tabi müşterilerimiz memnuniyetlerini bize bildirir veya müşteriler dışarıda neler söylerlerse biz ona tabiyiz. Biz müşterilerimizin emrindeyiz” şeklinde konuştu.