Muş Valisi Seddar Yavuz, engelli 3 çocuğuyla yaşayan ve yılın annesi seçilen Hanife Çelik ve eşi Sait Çelik çiftini makamında kabul etti.

Muş Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ’Yılın Annesi’ seçilen eşi ile akraba evliliği yapan Hanife Çelik’in 5 çocuğundan 3’ü zihinsel engelli olarak dünyaya geldi. İlk çocuğu Fatih’in 40, ikincisi Remziye’nin 38, Hüseyin’in de 31 yaşında olduğunu söyleyen anne Hanife Çelik, zihinsel engelli çocukların dışında bir oğlu ve bir kızının daha olduğunu ve onların evlendiklerini kaydetti. Hanife- Sait Çelik çifti, Vali Yavuz’a da kendileriyle ilgilendiklerinden dolayı teşekkür etti.

Hayatını 3 zihinsel engelli çocuğuna adayan ve yılın annesi seçilen Hanife Çelik ile eşi Sait Çelik çiftinden engelli çocuklarının sorunları hakkında bilgi alan Vali Yavuz; “Devletimiz, sosyal hukuk devleti olmanın bir gereği olarak son 15 yılda bu doğrultuda ciddi politikalar geliştirmiştir. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşamlarının daha kolay bir hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Onların hayatını daha yaşanılır kılmak için onların ihtiyaçlarına göre çalışmalarımız devam edecektir. Kendini çocuklarına adayan siz değerli kardeşlerimizi tekrar tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Bize düşen bir görev var ise her zaman olduğu gibi sizlerin yanındayız. Bunu asla unutmayın. . Bana göre hayatını ister engelli ister engelsiz olsun evlatlarına adayan tüm anneler yılın annesidir" dedi.