Muş Valisi Seddar Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren tüm Muş halkına teşekkür etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kanserli ur gibi yuvalanan, illegal FETÖ çete mensubu teröristlerce 15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde darbe girişimi başlatıldığını belirten Vali Seddar Yavuz, yazılı bir açıklama yaptı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Vali Yavuz, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi kadim medeniyetimizin mihenk taşı Muş’ta da bu darbe girişimini basın ve yayın organlarından duyan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrılarına koşarak gelen vatandaşlarımız canlarını ve bedenlerini bu hain girişime siper ederek Dünya da eşi görülmemiş bir destan yazmıştır. Bu hain eylemin kamuoyuna yansıdığı ilk dakikadan son ana kadar onurlu duruşunuz tarihe mal olmuştur. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın” dedi.
Kalkışmaya alet olanların Mehmetçikle hiçbir alakalarının olmadığını kaydeden Vali Yavuz, mesajının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Bu hain darbe girişimi her ne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlatılmış ise de, bu hainlerin, Peygamber Ocağı dediğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatanını, milletini, bayrağını seven ve gerektiğince canını seve seve feda eden ezici çoğunluktaki kahraman Mehmetçiklerle kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Aziz Muşlular ilk günden beri sahip oldukları ferasetle; hainlerle, milletimizin göz bebeği kahraman TSK mensuplarını ayırmasını bilmiştir. Bu ferasetiniz ve imanlı duruşunuz her türlü takdirin üzerindedir. Ordumuz bünyesinde ur haline gelen bu hainler; kendilerine emanet edilen ve düşmana karşı kullanılması gereken silahları Milletimize karşı kullanmakta tereddüt dahi etmemişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek evlatlarının ve kahraman emniyet mensuplarımızın anında verdiği tepki ve asil milletimizin engin bir anlayış ve kahramanca karşı koymasıyla cunta heveslisi illegal çete mensubu terörist hainlere layık oldukları cevap verilmiştir. Bu rezaleti, mazisi şan ve şerefle dolu Devletimize ve asil milletimize yaşatan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Milli İradeyi hiçe sayan bu alçak girişimin bertaraf edilmesini sağlayan, cesaretle demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, hükümetimizin tüm üyelerine, siyasi partilerimize, değerli emniyet teşkilatına, aziz milletimize, kahraman Muşlu hemşehrilerime minnetlerimi sunuyorum. Bir kez daha, bu darbe girişimi esnasında demokrasi ve hukuk düzenine sahip çıkma için şehit olan kahraman güvenlik güçlerimize ve içerisinde çok sayıda gencimizin de bulunduğu kadirşinas milletimizin kahraman evlatlarına Yüce Allah’tan rahmet, değerli aile fertleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasi nöbeti tutan tüm Muşlu kardeşlerimi alınlarından öpüyorum.”