Ünlü yazar ve şair Mustafa Okumuş’ un deneme türündeki son eseri “ Kendini tanımadan gidenler “  kitabı için imza töreni ve söyleşi gerçekleştirildi. BİLSEK Gençlik Derneğinin ev sahipliği yaptığı gecede şairin özgeçmişi,eserleri ve anıları konuşuldu.Açılış konuşamısını Abdulhakim Eren'in yaptığı konuşmada şunları ifade etti;
"Mustafa Okumuş'un denemeleri hep insani merkezlidir. Kim bilir, belki de eğitimci kişiliğinin önceliğinin bir yanısması mı diye düşündüğüm olmuştur. Konularda anlatım yalın, akıcı bir uslupla okuyucuyu sıkmadan alıp götürüyor.

Yazar Okumuş son eseri “Kendini Tanımadan Gidenler” için şunları kaydetti;

‘’Değerli dostlar Edebiyatın her dalın da yazmaya çalışsam da aslında ilgi duyduğum, yoğunlaştığım şiir, deneme ve öykü dallarıdır. Bugünkü tanıtıma konu olan ‘’Kendini Tanımadan Gidenler’’ benim üçüncü deneme yayınımdır.Daha önce ‘’Mavi Beklentiler’’, ‘’Kendimiz Olabilme Erdemi’’ adlı iki deneme kitabım daha yayınlanmıştı. Kendi eserimi yorumlamam doğru olmaz.Aslın da doğru da değildir.Bu neden ile kendini tanımadan gidenler yorumunu okurlarıma bırakıyorum’’

Yanı sıra Kültür Sanat evi Derneği Başkanı Oğuz Paköz ve Kültür Ve Sanat Derneği başkanı Abdulhakim Eren Şairin son eseri ve kendisiyle ilgili yorum ve eleştirilerde bulundu.

Şairin diğer eserleri ise şunlar:

1.  Gönül Bahçesi (Şiir) 1996. Lazer Ofset- Ankara

2.  Beyoğlu Beldesi(Araştır.) 2000 Selçuk Ofset- Kahramanmaraş

3.  Mavi Beklentiler(Deneme)2004. Dolunay Yayınları. Kahramanmaraş

4.  Beyoğlu Beldesi II(Araştır)2006.Sakınmaz Ofset. Kahramanmaraş

5.  Uzaklara Özlem (Şiir) 2007 Yılmaz Ofset.  Kahramanmaraş

6- Kendimiz Olabilme Erdemi (Deneme) 2010 Çağrı Yayınları- İstanbul

7- Gâvur Gölü Havzası ( Araştırma) 2011 Kentvizyon Yayınları- Gaziantep

8- Çoban Yıldızı(Öykü) 2014 Çağrı Yayınları- İstanbul

9- Beyoğlu’nun Gülen Yüzü(Araştırma) 2013. (Baskıya hazır.)1

10-Kendini Tanımadan Gidenler (Deneme) 2015 Çağrı Yayınları-İstanbul

 

Program, kitap imzalama ve BİLSEK Gençlik Derneğinin fahri başkanı Mehmet Köşk'ün plaket takdim etmesi ile neşeli sohbetler eşliğinde son buldu. (Yalçın KÖMEÇOĞLU)