Askeri darbe girişiminin ardından Niğdeli vatandaşlar sabahlara kadar meydanlarda Milli İradeye sahip çıkarken Niğde A protokolü basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir Valilikte basın karşısına çıktılar.
Vali Peynircioğlu darbe girişiminde 2’si polis 2’si sivil olmak üzere Niğdeli şehit olduğunu açıkladı.
Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu gazetecilerin Niğde’de gözaltına alınan askerlerin olup olmadığı sorusuna ‘bildiğimiz kadarıyla öyle bir şey yok’ cevabını verdi. Valili toplantı salonunda konuşan Vali Peynircioğlu, ‘terör olarak insanlara yapılan havadan yapılan jetlerle, bombalarla yapılan ve bu milletin meclisini bombalayarak yapılan terör eylemini bu milletin kabullenmesi mümkün değildir. Aziz Türk milleti bunu da bu olayı da kabullenmediği gibi dün akşam sabaha kadar tüm Türkiye’de göstermiştir. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Gerçekten bu olay bu şekilde bu kadar zayiatla atlatıldıysa sonuca ulaşılamadıysa bundaki en büyük pay aziz Türk milletinindir. Gerçekten insanlar canları pahasına canlarını hiçe sayarak tankların önüne kendilerini atarak demokratik tepkilerini ortaya koymuşlardır. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bizim aldığımız haberlere göre maalesef Niğde’mizden de 2 polis memurumuz ve 2 sivil vatandaşımız şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.’’ dedi.
Milletin çelik iradesiyle bu kalkışmaya karşı çıktıklarını belirten Ak Parti Niğde Milletvekili TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen, ‘‘ bu büyük hadiseyi Türk milletinin demokrasiye bağlı azim ve kararlılığı bir kez daha bu büyük hadiseyi bertaraf etmiş gözüküyor. Maalesef Niğde’den 2 sivil ve 2 polis kardeşimizin İstanbul ve Ankara’da olmak üzere şehit verdiğimizi görüyoruz. İnşallah şehit sayılarının artmaması gerektiğini Niğde’mizin demokrasiye sahip çıkarken görüyoruz ki Niğdelim hemşerilerimizden de 4 tane şehidimiz var. Bir kere daha millet iradesine yapılan bu darbe teşebbüsünü, bu terör faaliyetini ve başkomutanımız, cumhurbaşkanımızın özellikle onu bile öldürmeye kast eden gözü dönmüş hadiseyi aziz milletimiz gerçekten çelik iradesiyle meydanları doldurarak ülkesinin demokrasisine sahip çıkmıştır.’ diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti dün gece milletine eline geçtiğini ifade eden Niğde belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise konuşmasında şunları söyledi; ‘Bunlar PKK terör örgütünden daha mahalli örgüt olduğunu dün gece uçakla bombalayarak polisimizi askerimizi şehit ederek tescillemiş oldular. Bu ülkenin bu devletin dün gece dönüm noktası oldu. Belki bu vesayet rejimlerinin son bulduğu gece oldu aslında. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu milletin eline geçti dün gece. Ancak önümüzde bir gece var bu kalkışa hangi aşamaya gelirse gelsin sokaklara sahip çıkmamız gerekiyor.’ şeklinde konuştu.