Bursa'da bir özel okulda yabancı dil öğretmenliği yapan 38 yaşındaki S.Y., sınavından 100 puan alan öğrencilere ödül olarak kahve ısmarlamak amacıyla 14 yaşındaki öğrencisi Ö.K.'yi evine davet etti. Evine davet ettiği öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmenin, bu olayın ardından cep telefonu aracılığıyla öğrencisiyle cinsel içerikli mesaj, fotoğraf ve kamera görüntüleri paylaştığı belirlendi.

Ailesinin şüphelenmesi üzerine Ö.K.'nin telefonunu inceleyen aile fertleri, öğretmenle öğrencisi arasında cinsel içerikli mesajlar ve fotoğraflar buldu. Durumu öğrenen aile, öğretmeni bir kafede buluştuktan sonra önce tartıştı, ardından kavga etti. Aile bireyleri, öğretmenin otomobilinin camlarını kırarak lastiklerini patlattı.

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan öğretmen S.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık, öğretmen S.Y. hakkında "çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 9.5 yıl ile 22 yıl arasında değişen hapis cezası istedi.

"16 YAŞLARINDA OLDUĞUNU SANMIŞTIM"

Cinsel birlikteliğimiz olmadı. İlişkimiz devam ederken birbirimize mesaj ve görüntü atıyorduk. Ailesinin olaydan haberi olunca benimle buluşup ardından darp ettiler ve aracımı parçaladılar. Olayların bu noktaya geleceğini düşünmedim. Çok büyük hata yaptım. Pişmanım. Ayrıca kendisinin 15 yaşından büyük 16 yaşlarında olduğunu sanmıştım. Bana yaşıyla ilgili hiçbir şey söylememişti" dedi.

"MÜVEKKİLİMİN 2 BİN ÖĞRENCİNİN YAŞINI BİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Kahramanmaraş'ta 7 Suça Karışan İş Yeri Hırsızı Tutuklandı! Kahramanmaraş'ta 7 Suça Karışan İş Yeri Hırsızı Tutuklandı!

S.Y.´nin avukatı ise, duruşmada yaptığı savunmada, "Müvekkilim, Ö.K.´nin yaşı konusunda hataya düşmüştür. 16 yaşında olduğunu bilerek hareket etmiştir. 14 yaş 11 aylık olan Ö.K´nin, öğretmenine göndermiş olduğu fotoğraflarda 15 yaşından büyük gösterdiği açıktır. Ayrıca bu ilişkide zorlama yoktur. Müvekkilim sadece bir aylık bir süreyle ilgili olarak yüklenen suçtan yargılanmaktadır. Eğer bu bir aylık süre de geçmiş olsaydı rıza da olduğundan ortada suç olmayacaktı. Bu aşamada S.Y.´nin beraatını talep ediyoruz" dedi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, mahkeme heyeti duruşmayı erteleyerek öğretmenin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Davanın ilerleyen tarihlerde devam etmesi bekleniyor.