Milli Eğitim Bakanlığı yüzbinlerce öğretmeni perişan etti. 2022 yılı il içi atama takvimine göre 19 Temmuz'da açıklanması gereken atamalar açıklanmadı. Sabahın erken saatlerinden bu yana bakanlığın sonuçları açıklamasını bekleyen öğretmenler tam bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Sosyal medyada Milli Eğitim Bakanlığının sonuçları açıklamamasına tepki gösteren binlerce öğretmen tepkilerini dile geetirdiler. Öğretmenlerin uzman öğretmenlik sınavına girebilmesi için 180 saatlik, başöğretmenlik sınavına girebilmesi için 240 saatlik eğitimi yüzde 100 oranında tamamlama şartı getiren MEB'in, il içi atamayı tamamlayamaması tepkilere neden oldu.

Öğretmenler "Sabahtan beri atama sonuçlarının açıklanmasını bekliyoruz. Ancak gün bitmesine rağmen açıklama yapılmadı. Bakanlık, öğretmenlerrin atama sonuçlarını beklediğini bildiği halde, herhangi bir açıklama da yapmadı. En azından süreçle ilgili bilgi verebilir ve öğretmenleri merakta bırakmayabilirdi. Bu da gösteriyor ki, öğretmenlerin bakanlığın gözünde hiç bir kıymeti yok" dediler.