Sosyal Belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, geleneksel hale getirdiği toplu nikah töreni ile 14 Şubat Sevgililer Gününde 40 çiftin yaşamını birleştirdi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin en çok ilgi gören çifti ise engelli genç Ali Kapyapar ile Belaruslu gelin Natallia Furman oldu. Sevginin her engeli aştığını gösteren gelin ve damadın nikahlarını kıyan Başkan Mahçiçek, “Bu gençlerimiz evlilikleri ile sevginin gücünü bir kez daha gösterdiler. Kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Evlenen tüm çiftlere de tavsiyelerde bulunan Başkan Mahçiçek, aile müessesesinin önemine değindi. Böylesine güzel bir günde hem gençlerin hem de ailelerinin mutluluklarına ortak olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bizim inancımıza göre ‘evlenen insan dininin yarısını tamamlamış’ diyor Hazreti Peygamber. Öyleyse bu kardeşlerimiz dininin yarısını tamamlayarak, bundan sonra onlar için her şey daha güzel olacak demektir. Aslında evlilik karşılıklı olarak bir sabır ve anlayış işidir. Bey akşam eve geldiğinde, hanım kardeşimiz onu güzel karşılarsa, eğer üzüntülü ise onun üzüntüsünü giderirse, bunun tam tersi olarak da hanım kardeşimizin morali iyi değilse ve bey kardeşimiz ona güzel davranıp, sıkıntısını giderirse bu mutlu ortaya çıkartır ve bu hayat devam eder gider. Yani karşılıklı sabır içerisinde, bütünlük içerisinde yaşayacağız. Bakın bu ülkenin en önemli müesseselerinden bir tanesi bizim ailedir. Bu gelişmiş ülke dedikleri yerlerde, emin olun ki bir aile mefhumu neredeyse kalmamış. Ama bizim bu çekirdek ailemizin, sağlam olması Allaha şükür, bu ülkeyi ayakta tutan en önemli faktörlerden bir tanesi.”

HABER FOTOĞRAFLARI

Başkan Mahçiçek, kadına en çok değerin verildiği ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurguladı. Mahçiçek, “Ben en az 30-40 ülke gördüm. Dünyada kadınların en çok değer gördüğü ülke Türkiye’dir. Ben Amerika’da bir hanımefendinin 40 derece sıcakta asfalt işçiliği yaptığını gördüm. Bizim ülkemizde hanımlarımızın öyle zor işlerde çalıştırıldığı görülmüş mü? Kesinlikle hayır. Kadınlarımızın her türlü ihtiyacı için devletimiz izin koymuş. Doğum izni koymuş, süt izni koymuş. Yani kadının ve ailenin en kıymetli olduğu ülke Türkiye. Yani bu güçlü aile ile Türkiye ayakta. Ayrıca gençler bizim en kıymetli hazinemiz edebimizdir. Edebimizi kaybetmeyeceğiz inşallah. Ben bu düşüncelerle, 14 Şubat Sevgililer Gününde bütün kardeşlerimize canı gönülden mutluluk diliyorum. Cenabı Allah kendilerini sağlık ve mutluluk içerisinde bir yastıkta kocatsın diyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, daha sonra gençlerin nikahlarını kıyarak, fincan takımı ve mutlu ailenin püf noktalarını anlatan eserlerin yer aldığı kitap setlerini gelin ve damatlara hediye etti.