Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), ekonomik ömrünü tamamlamış fındık bahçelerinin hızlıca yenilenebilmesi için çalışma başlattı.
Fındıkta aflatoksin oluşumunun engellenmesi için hasat, harman ve kurutma teknolojileri araştırılması, ekonomik ömrünü tamamlamış fındık plantasyonlarının rehabilitasyonu ve kalitesinin geliştirilmesi amacıyla bölgede bulunan paydaşlar DOKAP Merkez Binası’nda istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Angın, Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Fiskobirlik Kooperatifler Müdürü Osman Mazlum, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Aysun Akar katıldı.
Toplantı DOKAP Ekonomik Kalkınma ve Proje Uygulama Koordinatörü Şeref Demir’in proje sunumundan sonra katılımcılar yapılacak çalışma hakkında görüş ve düşüncelerini açıkladılar. Toplantıdan çıkan sonuçlar bir programa dönüştürülerek proje haline getirilecek.