Ünye Belediyesi ve Ünye Sakatlar Derneği işbirliği ile 30 engelli vatandaş tekerlekli sandalye sahibi oldu.
Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle 10’u elektrikli olmak üzere toplam 30 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahipleriyle buluştu. Törene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Aslan Gülek, Ünye Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Aslan Gülek, Ramazan ayında Ünye Belediyesi’nin verdiği stantta gönüllülerin bağışladığı kitapları satarak ve diğer bağışlarla belirli bir gelir elde ettiklerini ve 20 tekerlekli sandalye aldıklarını söyledi. Gülek, “Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar sağ olsun bu sayıya 10 adet akülü tekerlekli sandalye ekleyerek 30’a çıkardı” dedi.
Törende konuşan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, kampanyaya katılan herkese teşekkür etti. Ergün, ”Herkes potansiyel bir engelli adayıdır. Bu yüzden bu duyarlılığı herkesin yaşaması gerekir” ifadelerini kullandı.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise tekerlekli sandalyelerin engelliler için bir özgürlük aracı olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle bu kampanyaya biz de 10 adet akülü tekerlekli sandalye ile destek vermek istedik. Türkiye daha düne kadar, Cumhurbaşkanımızın başbakanlığından önceki dönemde engellileri görmezden gelen, evden çıkmasını bile istemeyen bir yapıdaydı. Bugün gelinen noktada evde bakım hizmetleri ve bakım parası sayesinde engellilerimiz daha rahat ve insana yakışır bir ortama kavuştu, bu nedenle ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 30 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyelerin dağıtımı gerçekleştirildi.