Ordu Üniversitesi Ünye MYO Lojistik Programı, hızla gelişen ve dinamik yapısıyla iş gücü ihtiyacını içinde barındıran lojistik sektörüne nitelikli iş gücüne sahip, kalifiye eleman hazırlıyor.
Ordu Üniversitesi Ünye Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü altında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 50 öğrenci ile önlisans eğitimine başlayan lojistik programı 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 104 öğrenci ile eğitimine devam ederken bu dönem ilk mezunlarını verdi. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında II. öğretim programının da açılmasıyla birlikte öğrenci sayısı toplamda 206’ya yükselen lojistik programı, bölüm öğrenci sayısı bakımından yüzde 100’lük doluluk oranını yakaladı. Aynı zamanda bu bölüm; Farabi öğrenci değişim programı ve yatay geçişle de tercih edilen bir program olmaya devam ediyor.
Lojistik sektörüne yapılan yatırımlarla birlikte sektörde nitelikli elemana duyulan ihtiyaç lojistik bölümü öğrencileri ile karşılanıp öğrenciler bu alanda iş bulma imkanına kolayca sahip olabiliyor. Bölüm mezunları kamu sektöründe KPSS’den yeterli puanı almak koşuluyla PTT, Gümrük, Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile havalimanlarında kamu personeli olarak bunun yanı sıra özel sektörde lojistik firmalarında istihdam ediliyor.
Öğrencilerin sektörde yer edinebilmesi amacıyla Ordu Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu Avrupa Birliği destekli ‘Ordu Lojistik Uzmanlarını Yetiştiriyor’’ isimli eğitim projesi düzenleniyor. Bu proje için lojistik alan derslerini vermek üzere Ünye Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğretim elemanları eğitmen olarak görevlendirildi.