Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kentsel dönüşüm konusunda, sadece bakanlığın değil, yerel yönetimlerin de etkin bir şekilde yetkilendirilmesi gerektiğini belirtti. Kara, "Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm Osmaniye merkezinde yaşadı." dedi.

2872 Sayılı Çevre Kanunu ve 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı toplantı konuşan ve afet riski altında bulunan şehirlerimizin çarpık kentleşme ve düzensiz yapılaşmadan kurtulabilmesi için ciddi bir takım uygulamaları devreye girdirdiğini belirten Kara, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın özellikle kentsel dönüşüm konusunda, sadece bakanlığın değil, yerel yönetimlerin de etkin bir şekilde devrede olması, yetkilendirilmesi lazım. Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşümü Osmaniye merkez yaşıyor. Nüfus yoğunluğuna, yapı stokuna, şehirleşmesine, ilçeden ile dönüşmesine ve kurulmuş olduğu hektarsal alan oranlarına baktığımız zaman Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşümü ilimizin yaşadığını söyleyebiliriz. Osmaniye’nin buna iki sebepten ötürü çok ihtiyacı var; birincisi ilimizde eski yapı stoku çok fazla bunun yanı sıra Afet Bölgelerine yapılacak yapılar hakkında yönetmelik öncesinde yapılan binalar da var. Bu binalar, çok katlı binalar. Bu nedenle Osmaniye’nin ciddi anlamda kentsel dönüşüme ihtiyacı var.” diye konuştu.

Türkiye'nin deprem kuşağındaki ülkemizin geçmiş yıllarda depremler nedeniyle çok sayıda kayıp verdiğini belirten Osmaniye Valisi Kerem Al, "Ülkemizin deprem kuşağında olması bir kader. Bunu değiştiremeyiz. Ancak depreme karşı iyi hazırlanarak, depremlerden göreceğimiz zararı önleyebiliriz. Çarpık kentleşmenin, plansız yapılaşmanın şehirlere egemen olmaktadır. Yaşanabilir ve bizden sonraki kuşaklara emanet edebileceğimiz bir çevreyi hepimiz arzuluyoruz. Kalkınma ile sürdürülebilir çevreyi nasıl dengeleriz, bunun üzerine düşünmemiz gerekiyor. Marka ve mutlu bir şehir olma özlemi ile toplantımızın hayırlı geçmesini diliyorum.” diye konuştu.

Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı. İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Organize Sanayi Bölgesi Müdürleri ve Ticaret Odası Başkanlarının bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri katıldı.