Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde CHP Kadirli İlçe Teşkilatı Sivil Toplum Kuruluşlarına "Nutuk" kitabı dağıtıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Kadirli İlçe Teşkilatı "Her Gün Bir Sayfa Nutuk" projesi kapsamında sivil toplum kuruluşlarına Atatürk’ ün yazdığı Nutuk kitabını dağıtıyor.
Kadirli Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek dernek başkanı Süleyman Sarıakçalı’ya Nutuk kitabı veren ilçe CHP Kadirli İlçe Başkanı Mehmet Döğüşçü, "Her Gün Bir Sayfa Nutuk" projesi kapsamında ilerleyen günlerde tüm sivil toplum kuruluşlarına ve okullara Nutuk kitabını dağıtacaklarını belirterek "Atatürk’ün yıllar önce yazmış olduğu bu kitabı tüm Kadirli’ye dağıtmayı düşünüyoruz. Şimdi Sivil Toplum Kuruluşlarından başladık. Sırada okullar var. Nutuk kitabını tüm insanların okumasını istiyoruz" dedi.
Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir’e Nutuk kitabını vermek için ziyaret eden heyetten proje koordinatörü ve CHP İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi Aysen Korkmaz ise, Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu siyasi açmazlarla ilgili olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 yılında CHP kurultayında okumuş olduğu söylevin derin öngörüleriyle ilgili toplumu bilgilendirmek amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını belirterek "Ulusal birliğimizin sağlanmasıyla ilgili tek çıkar yolun Atatürkçü düşünce etrafında toplanmak olduğu konusunda çevreyi bilinçlendirmek istedik. Tüm toplum şunu bilmelidir ki, Atatürkçü düşünce bundan önce Türk milletinin nasıl ortak paydası ise bundan sonra da birliğimizin ve dirliğimizin ortak paydası olmaya devam edecektir" diye konuştu.