Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, “Yerfıstığı ve Zeytinde Lisanslı Depoculuk Sistemi” projelerinin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edildiğini bildirdi.
Sağlam, yaptığı açıklamada, projenin, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirterek, proje kapsamında, il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde çalışan 25 personele, toplam 24 saatlik eğitim verileceğini söyledi.
Proje ile eğitim alacak olan teknik personellerin lisanslı depoculuk sistemi konusunda uzman olma yönünde bir adım atacağını vurgulayan Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eğitim alan teknik personellerimiz ilimizde lisanslı depoculuk konusuna ilgi duyan ve bu sahaya yatırım yapmak isteyen müteşebbisleri, yatırımcıları yönlendirmede ve onları teşvik etmede etkin rol alacaklardır. Proje ile ilimizde lisanslı depoculuk konusunda bir farkındalık oluşacaktır. Bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak olan proje, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini katkı sağlayacaktır.”