Takımın ilk kadın sporcularından Pınar Evlek, AA muhabirine, 2008'den bu yana 78 maçta forma giydiğini söyledi.

Transfer teklifleri almasına rağmen yaşadığı kentin takımında basketbol oynamayı tercih ettiğini anlatan Evlek, "Basketbola başladıktan sonra hayatımda çok şey değişti. Maçlardaki heyecan, yeni arkadaşlıklar beni basketbola ve sosyal hayata bağladı. 2008'den beri takımımda istikrarlı şekilde forma giyiyorum" dedi.

Basketbol oynamaya takım arkadaşı Pınar ile başlayan Demet Er de spor sayesinde sosyal hayatının değiştiğini belirtti.

Engellilere, hayata pozitif bakmaları için sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılmalarını öneren Er, "Evinden dışarı çıkmayan biriydim. Fakat 7 yıl önce basketbola başlamamla çok şey değişti. 7 Ocak Engelliler takımının çoğu maçında forma giydim. Gittiğimiz deplasmanlarda yeni arkadaşlar edindik. Bu süreçte başka takımlara transfer olan arkadaşlarımız oldu. Bu mücadelenin içerisinde olmak mutluluk verici. Her engelli kardeşimizin evlerinden çıkarak sosyal hayata katılmalarını, yapabilecekleri bir sporla uğraşmalarını arzuluyorum. Bu sayede hayatımızdaki engelleri aşabiliriz" diye konuştu.

Takıma 4 yıl önce katıldığını belirten Hatice Yaşar da tesadüfen başladığı basketbolun, zamanla hayatının vazgeçilmezi haline geldiğini söyledi.

Önceleri özgüven eksikliği olduğunu vurgulayan Yaşar, basketbolun hayata bakış açısını değiştirdiğini kaydetti.

Kulüp Başkanı Muttalip Altun da kadın basketbolcuların, takımın en istikrarlı sporcuları olduğunu ifade ederek, azimleriyle diğer oyunculara da örnek teşkil ettiklerini belirtti.