Osmaniye İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın talimatları doğrultusunda Toplum Destekli Polis (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere yönelik güvenli internet ve sosyal medya kullanımı semineri verildi.

TDP ekipleri tarafından verilen seminerde, güvenli internet ve sosyal medya kullanımı ile sanal alemin riskleri hakkında sunum yapıldı. Sunumda öğrencilere, T.C. kimlik numarası, adres, okul, telefon numarası, özel fotoğraflar gibi bilgilerin özel bilgiler olduğunun ve bunların paylaşılmaması gerektiği, tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerinin kabul edilmemesi, bilinmeyen sitelere girilmemesi, internet üzerinden yapılan paylaşımların hukuki sorumluluk doğurabileceği, paylaşım yaparken birkaç kez düşünülmesi gerektiği konularında uyarılarda bulunuldu.

Seminer sonunda öğrencilerin soruları cevaplandı.

Yapılan bu uygulamadan dolayı özellikle polislerin kendileri ile yakından ilgilenmelerinden dolayı çok memnun kaldıklarını ifade eden Okul Müdürü Havva Polat, İl Emniyet Müdürüne kendilerini düşünerek böyle önemli bir konuda çalışma yapmalarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.