Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, 2015 yılında kentte meydana gelen 48 orman yangını sonucunda 318 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.
Osmaniye İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Dereli Orman İşletme Deposu’nda düzenlenen toplantıya kaymakamlar, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İlçe Belediye Başkanları, İl Müftüsü Ramazan Çortul ve ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Bölge ve İl Müdürleri katıldı.
Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, Osmaniye’nin orman varlığının yüzde 48 olduğunu ifade ederek, 2015 yılında 48 orman yangının meydana geldiğini ve bu yangınlar sonucunda yaklaşık 318 Hektar alanın zarar gördüğünü, ayrıca orman yangınları dışında 165 adet anız, samanlık gibi orman dışı kırsal alan yangınının meydana geldiğini kaydetti.
Yangınla mücadelede ilin sahip olduğu araç ve personel durumu hakkında da bilgi veren Ferdi Özer, 2016 yılında 4 adet yangın havuzu yapılacağını ve bu havuzların ihalelerinin başlatıldığını, önümüzdeki günlerde inşaatların başlayacağını söyledi. Ağaçlandırma projeleri hakkında da bilgi veren Özer, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan diğer projeler ve çalışmaları anlattı. Yangınların çıkış sebeplerinden de söz eden Özer, yangınların yüzde 80 oranında ihmal ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiğini söyleyerek, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi maksadıyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Toplantı sonunda konuşan Vali Kerem Al ise ormanların önemi ve korunması konusunda çocuklara küçük yaştan itibaren mutlaka eğitim verilmesi gerektiğini ifade ederek, ayrıca camilerde de ormanlar konusunda duyarlılığın mutlaka vurgulanması gerektiğini kaydetti. Yangınların büyük oranda ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıktığını da belirten Vali Al, bu konuda artırılacak duyarlılığın yangınları azaltmada oldukça önemli olduğunu söyledi. Yangınlara müdahale konusunda gerekli olan tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali Kerem Al, konuşmasını yangınsız bir sezon dileyerek bitirdi.
Toplantıya katılanların düşünce ve görüşlerinin alındığı toplantının sonunda 21 maddelik Osmaniye İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kararları kabul edildi.