Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği (OKAB) bünyesinde faliyet gösterecek olan Osmaniye’de Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Başkan Kadir Kara yaptığı açıklamada Osmaniye ili sınırları içerisinde toplanacak tüm tıbbi atıkların halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden yapılacak bu tesiste toplanacağı bildirdi. Başkan Kadir Kara, şunları kaydetti: "Birlik sınırları içerisinde bulunan tüm sağlık kurum ve kuruluşları, fabrika revirleri, doktor ofisleri dâhil olmak üzere birliğimiz dahilinde ki tüm tıbbi atıkların halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden ayrı toplanması, taşınması ve sterilizasyon edilme amacı ile Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nin yapımına başladık. Bu tesisimiz birliğimizin almış olduğu karar gereğince 10 yıllık süreyle yap işlet devret modeliyle yaptırılan bir tesistir. Bundan önce Osmaniye’mizde üretilen veya atık olarak üretilen tıbbi malzemeler Gaziantep’te imha edilip ve sterilizasyona tabii tutuluyordu. Bu tesisimiz yaklaşık 4 ay sonra bitecek ve işletmeye açılacak. Böylelikle Osmaniye’mize hem bir tesis kazandırmış olacağız hem de sadece Osmaniye’mize değil çevredeki illere de hizmet verecek bir tesis kazandırmış olacağız. Ben buradan emeği geçen saygıdeğer belediye başkanlarıma ve birlik üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu tesisimizin Osmaniye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Temel atma töreninde konuşan Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca, Kadir Kara'ya teşekkür ederek, “Artık öyle sıradan bir olmadığımızın göstergesi olan katı atık tesisinin, tıbbi atık tesisinin bizim ilimizde de olması çok büyük bir güzellik ve geliştiğimizin bir göstergesidir.” dedi.

Açıklamaların ardından tesisin temeli Birlik Başkanı ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, encümen üyelerinden Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca tarafından atıldı.