Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.
Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınan 24 yaşındaki şehidin naaşı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Helallik alınması ve okunan duanın ardından Has'ın cenazesi, Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü.

Cenaze törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cezaevinden özel izinle çıktığı öğrenilen şehidin babası Mustafa Has, namazın ardından oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz vererek, cenaze nakil aracına kadar taşıdı.

Anne Şerife, kız kardeş Perihan ile abla Özlem, şehit Has'ın Osmaniye Şehitliği'ne getirilen tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

 

Şehidin cenazesi gözyaşları arasında defnedildi.