Pazarcık'ta "Fatih Projesi" kapsamında 525 öğrenci ile 100 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, Atatürk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tabletler sayesinde öğrencilerin bilgiye daha hızlı ve sağlıklı ulaşacaklarını belirtti.

Tabletler ve akıllı tahtalar sayesinde öğrenci, öğretmenler ve yöneticilerin sürekli kendilerini yenileyerek teknolojiye ayak uyduracaklarını vurgulayan Boztepe, şunları kaydetti:

"Teknolojiyi kullanırken okumaktan, yazmaktan, kitaptan ve kütüphaneden uzak kalmayın. Hepiniz geleceğin Türkiye'sinde inşallah önemli yerlere gelerek güzel işler yapacaksınız. Kendinize, ailenize ve bu güzel ülkemize güzel işler yapmak için çok çalışmanız ve bilgi bakımından donanımlı olmanız gerek. Taşımalı eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilere sıcak yemek ve servis desteğinin verilmesi, yeni okullar yapılması, mevcut okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi gibi eğitim adına çok büyük destekler sağlanmıştır."

Boztepe, kendi öğrencilik yıllarında böyle imkanların olmadığını belirterek, "Sizler her konuda çok şanslısınız. Bu imkanların kıymetini iyi bilin" ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç ise Türkiye'nin hedefleri büyük bir ülke olduğunu, bu hedeflere ulaşmak için de öğrencilerin rekabet edebilecek çapta yetişmesi gerektiğini, bilişim, bilgisayar ve iletişim çağında bulunulduğunu, bu teknoloji çağında öğrencilerin geride kalmaması gerektiğini ifade etti.

Törene, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.