Pazarcık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemal Karasakal, her yaştaki küçükbaş hayvanların 30 Haziran, büyükbaş hayvanlar ise 31 Aralık'a kadar küpelenerek kayıt altına alınacağını kaydetti.

Karasakal, AA Muhbirine yaptığı açıklamada, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mağdur olmamaları için uygulanmakta olan kayıt ve küpeleme işlemlerini zamanında yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliğinin 25 Aralık 2013 tarihinde değiştiğini belirten Karasakal, şunları söyledri:

"Sığır, koyun ve keçi türü hayvan ticaretinde alıcı ve satıcılar devir işlemlerini en geç 7 gün içerisinde Müdürlüğümüze bildirmeli. Sığırlarda pasaportun imzalı ve ilgili kısmı, koyun ve keçi türlerinde ise nakil belgesi ile bildirim yapılmalı. Hayvan sahiplerimiz işletmelerindeki doğum, ölüm, kesim ve nakil gibi her türlü hayvan hareketlerini işletmedeki hayvan bildirim formuna girecekler. Her yaştaki küçükbaş hayvanlar 30 Haziran, büyükbaş hayvanlar ise 31 Aralık tarihine kadar küpelenerek kayıt altına alınacak."

Karasakal, Müdürlük Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında görev yapan personel ile muhtarlar ve satış yeri sorumlularının konuyla ilgili olarak vatandaşın her zaman hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.