İstanbul’da dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgar sebebiyle uçaklar zaman zaman pisti pas geçmek zorunda kaldı. İniş yapamayan bir pilot, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne “Efendim 3.5’e niye indirmiyorsunuz bizi, herkes pas geçiyor.” dedi.

Marmara'da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, uçuş trafiğini de olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı'na gelecek uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Bazı uçaklar fırtına ve rüzgarın hızındaki veya yönündeki ani ve şiddetli değişiklik sebebiyle pisti pas geçmek zorunda kaldı. Pilotlara ve yolculara zor anlar yaşatan şiddetli rüzgarın yönüne göre uçakların iniş ve kalkışları planlandı.

THY’nin Lizbon-İstanbul ve Katar Havayolları'nın Doha-İstanbul uçuşunu yapan uçakları pisti pas geçmek zorunda kaldı. Katar Havayolları'nın Airbus 330 tipi uçağı da şiddetli rüzgar sebebiyle pisti pas geçince yakıt kritiğine girdi. Bu durum üzerine uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan uçak, yakıt aldıktan sonra Atatürk Havalimanı'na tekrar indi. Uçuş trafiğinin yoğun olduğu akşam saatlerinde bir pilotun, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne anonsu dikkat çekti. Pilot, hava trafik kontrolörüne “Efendim 3.5’e niye indirmiyorsunuz bizi, herkes pas geçiyor.” dedi.