CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Yaşanacak bir Türkiye için kaçak saraya ot-çöp harcaması değil, madenlere yaşam odası yapacağız. Kaç-Ak Sarayın bahçesi için, otu çöpü için, yapılan masraf ile Türkiye’deki madenlere 4 bin 750 adet yaşam odası yapılabilirdi. Somalar olmasın, Ermenekler olmasın diye yaşam odası yapılabilirdi” dedi.

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Anemon Otel'de '5 yol 5 bin oy' sloganı altında bir toplantı düzenledi. Toplantıya CHP İzmir milletvekili adayı Tuncay Özkan da katıldı. Veli Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, CHP’nin iktidara çok yakın olduğunu belirtti. CHP olarak devletin tüm imkanlarını hesapsızca kullanan iktidar partisine karşı mücadele ettiklerini söyleyen Ağbaba, “Bir tarafta Cumhurbaşkanını arkasına almış, kan kaybeden bir iktidar partisi, diğer tarafta yaşanacak bir Türkiye’yi kuracak Cumhuriyet Halk Partisi. Açık açık söylüyorum burada. İktidara çok yakınız. CHP iktidara hiç bu kadar yakın olmamıştı. Canımızı dişimize takacağız ve CHP’yi iktidara taşıyacağız. Seçime kadar iyi çalışırsak hem Türkiye hem Malatya bu sefer bir başka olacak." dedi.

'İNSAN SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTAN YATIRIMLARA ÖNCELİK VERECEĞİZ'

Ağbaba, yaşanacak bir Türkiye oluşturacaklarını ifade etti. İsraf mahiyetindeki harcamalar yerine insan sağlığını ön planda tutan yatırımlara öncelik vereceklerini dile getiren Ağbaba, “Yaşanacak Bir Türkiye için Saraya ot-çöp harcaması değil, madenlere yaşam odası yapacağız. Kaç-Ak Sarayın bahçesi için, otu çöpü için, yapılan masraf ile Türkiye’deki madenlere 4 bin 750 adet yaşam odası yapılabilirdi. Somalar olmasın, Ermenekler olmasın diye yaşam odası yapılabilirdi… Cesur Yüreklerin iktidarında saraylılara değil, Malatyalılara hizmet edeceğiz. Tanesi bin liraya altın varaklı bardaklar almayacağız saraylılara. Burs vereceğiz öğrencilere. Kilosu 4 bin liraya beyaz çay içirmeyeceğiz saraylılara, gübre desteği vereceğiz çiftçilere. Söz veriyoruz, Söz veriyorum: Biz iktidara geldiğimizde 10 maddelik eylem planını derhal devreye sokacağız. Bu maddelerden 5 tanesi sadece Malatya ile ilgili olacak.” diye konuştu.

'MALATYA'DA EN AZ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK ÜZEREYİZ'

Malatya'da en az iki milletvekili çıkarmak üzere olduklarını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "Şu an Cumhuriyet Halk Partisi olarak Malatya’dan en az iki milletvekili çıkarmak üzereyiz. İkinci milletvekilliğini garantilemek için iki kesimin oyuna şiddetle ihtiyacımız var: Barajı geçsin diye HDP’ye oy verecek CHP’li, solcu, sosyal demokrat arkadaşlar ve daha önce AKP’ye oy vermiş ama bu seçimde kararsız kalanlar. AKP’nin kararsız seçmeninden 5 bin kadar oy alacağız. İşte, bu rakamlar ile Malatya’da onlara sağlam bir ders vermiş olacağız. Sözün özü, biz 10 bin oyla ikinci vekili garantiliyoruz. Sonra ki durum ise HDP, MHP ve Milli Birlik adaylarının performansına bağlı. Bağımsızların da etkisi olacak bu sefer. Çünkü AKP listesi, neredeyse istenmeyenler listesi. AKP seçmeninin midesi bunları almıyor artık.” şeklinde konuştu.