Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) seçim gözlemci heyeti, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde oy kullanılan sandık bölgesini ziyaret etti.
Heyetin Litvanya Milletvekili Vilija Aleknaite ile İspanya Milletvekili Ignacio Sanchez Amor, sandıklarda görevli kişiler ve oylarını kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti, çalışmalarla ilgili bilgi altı, not tuttu.

Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan AGİT seçim gözlemcileri, Diyarbakır’da HDP mitinginde yaşanan patlamayla ilgili, yaşanan olayın üzücü olduğunu belirterek, yaralılara geçmiş olsun temennisini iletti, bütün bu olanların tekrarlanamaması temennisini paylaştı.

İspanya Milletvekili Ignacio Sanchez Amor seçimler hakkında ise bugün ziyaret ettikleri her yerde çok şeffaf, oldukça sakin bir seçim sürecinin geçtiğini gördüklerini ifade etti.

Sanchez Amor, “Ve bugünü tanımlarken bugünün demokrasiyle anılmasını şeffaflıkla anılmasını ve bugünün gelecekle ilgili iyi şeklerin başlangıcıyla anılmasını temenni ediyoruz." dedi. Heyetin Litvanya Milletvekili Vilija Aleknaite de seçimlerin şu ana kadar sorunsuz geçtiğini belirterek, gözlemlerini Türkiye Cumhuriyeti devletinin daveti üzerine yaptıklarını vurguladı.

Öte yandan AGİT gözlemcilerinin yanı sıra Avrupa Konseyi’nden gözlemci grubu da Ankara Üniversitesi’ne kurulan sandıklarda gerçekleştirilen seçim çalışmalarını yakından izleyip, notlar aldı. Sandık görevlilerine çalışmalarla ilgili sorular sordu.