Ecertaş, AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kollarınca düzenlenen "Çaylar Bizden" programına katılmak için geldiği Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç'u makamında ziyaret etti.
Burada konuşan Ecertaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın görevine başladığında "düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı arttıracağız" dediğini, bu yaklaşım kapsamında dış politikada Rusya ve İsrail ile gerekli görüşmelerin yapıldığını bildirdi.

Gençlerin istihdamını noktasında Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin doğru olacağını vurgulayan Ecertaş, şöyle devam etti:

"Türkiye'de özellikle turizmde dönemsel olarak çalışan 100 bine yakın genç var. Rusya ile yaşanan kriz noktasında maalesef gençlerin istihdamında yüzde 40 açığımız oldu. Rusya ile ilişkilerin normalleşmesine bu noktadan baktığımızda mutlu olduk. Gençlerin turizmdeki istihdamın tekrar canlanacağına inanıyorum. Tabi bunların dışında tarım iş kollarında gereken canlanmalar olacaktır."  

Erkoç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlerin gelecek için önemli olduğunu vurgulayan Erkoç, Türkiye'nin geleceğinde AK Parti'nin önemli görevler aldığını ve almaya devam ettiğini belirtti. Erkoç, "AK Parti'nin Gençlik Kolları aynı zamanda Türkiye'nin geleceğidir. Gençlerimiz İstikrar, huzur ve dinamizm bakımından çok önemli görevler alacaklar." dedi.

Kahramanmaraşlıların kahraman bir ecdadın torunu olduğunu belirten Erkoç, şunları kaydetti:

"Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yürütmüş olduğu kalkınma hamlesinde 2002'den bu yana Kahramanmaraşlılar hep en ön safta oldular. Güçlü Türkiye'de başarılarının devamı için yeni nesillere, gençlere ihtiyaç var. Bundan dolayı gençlik kollarımız çok önemlidir. Gelecekte Türkiye'yi ve şehirleri yönetecek gençleri iyi yetiştirmemiz lazım."