CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Türkiye Kömür İşletmeleri'nin 13 yılda 20 milyon ton kömür dağıtmasının altında AK Parti iktidarının halkı yoksullaştırma politikasının olduğunu söyledi.

AK Parti'nin halkı yardıma muhtaç bırakarak onları sömüren bir düzen oluşturduğuna dikkat çeken Havutça, "CHP olarak bizler de yardıma muhtaç vatandaşlarımıza tabi ki yardım edeceğiz, ama AKP iktidarı gibi halkı yoksul bırakmayacağız. Halkın refahını yükseltecek, onlara iş imkanı sağlayacak daha iyi yaşam koşulları oluşturacağız." dedi.
Adaletsizliğin ülkenin her yerine sirayet etiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Yoksul sayısı artmakta, zengin ve fakir arasındaki uçurum her geçen gün açılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 bütçesi sunum kitapçığına göre nüfusun yüzde 40'ı muhtaçlar kategorisinde yer alıyor. Bu da bizlere 13 yıllık AKP iktidarının halkı her geçen gün daha da yoksullaştırdığını göstermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında üretimi artırıp, zenginlik ve refahı sağladığımızda, işsizlik ve yoksulluğu yenecek, vatandaşı muhtaç durumdan kurtarmış olacağız. Çünkü amacımız vatandaşı sürekli yardımlarla yaşatmak değil, vatandaşın üreterek, çalışarak kazanarak çok daha iyi yaşam koşullarına sahip olmasını sağlamaktır."

Balıkesir'de 30 bin 350 aileye 28 bin 364 ton kömür yardımı yapıldığı bilgisini veren Havutça, "Milli gelirin 19 bin 500 dolar olarak hesaplandığı ülkemizde bu kadar yoksulluk nasıl oluyor? CHP olarak sosyal devlet anlayışı gereği yardımlar yapılacak. Ancak yardım yapılırken asıl amacımız bu yoksulluğa son vermek olacaktır." ifadelerini kullandı.