AK Parti İstanbul Teşkilatı Diyarbakır’a çıkarma yaptı. Aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, İlçe başkanlarının da bulunduğu 300 kişilik bir heyet Diyarbakır’ın Sur ilçesini ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “Diyarbakır’ı tekrar medeniyetimizin zirve şehirlerinden biri haline getireceğiz” dedi.
AK Parti İstanbul teşkilatı uzun süren çatışmalı süreçten sonra yaralarını sarmaya başlayan Sur ilçesini ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker’in de katıldığı ve aralarında AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve Markar Esayan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile diğer İstanbul milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik İstanbul heyeti, Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Cami ve Ulucami’yi ziyaret etti. İçkale’de bulunan müzeyi de gezen heyet daha sonra esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyip, taleplerini not aldı. Heyet daha sonra tarihi Ulucami önünde verilen iftar yemeğine katıldı. Heyete AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar eşlik etti.
Mardin’in Nusaybin ilçesindeki evini yaşanan terör olayları nedeniyle terk eden ve Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde öğretmenlik yapan ablasının yanına taşınan, bütün bu olumsuzluklara rağmen TEOG sınavında Türkiye birincisi olan Süheyla Dilek ile de yakından ilgilen AK Parti Genel Yardımcısı Mehdi Eker, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan Süheyla Dilek’in İstanbul’daki masraflarını karşılama sözü aldı.
“DİYARBAKIR HAK ETMEDİĞİ BİR YIKIMLA, ÖLÜMLERLE İMTİHAN OLUYOR”
Yemekten sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın hak etmediği bir yıkımla, ölümlerle, yangınlarla, yürek yangınlarıyla, tarihi hazinelerinin yıkılmasıyla imtihan olduğunu belirterek, “Biz bu şehrin evlatları olarak bu şehre zarar verenleri kınıyoruz. Onlara karşıyız. Onların yaptıkları bu yıkımı biz Allahın izniyle Türkiye’de Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Boşnaklar ve Araplar hep birlikte bunları tarih edeceğiz. Hükümetimizde bu konuda kararlı projeler yapıldı. Sur içi başta olmak üzere gerek Diyarbakır’ın gerekse bölgemizdeki diğer şehirlerin yıkılan bölgeleri Allahın izniyle yeniden imar edilecek. Bu şehir tekrar tarihteki görkemli medeniyet inşa eden günlerine kavuşacak. Biz bu dönemi Diyarbakır’ın yakın bir geçmişte karşı karşıya kaldığı menfur saldırıları hafızamızın bir yerinde insanlığın bir utanç vesilesi olarak hatırlayacağız. Bu yürek yangınlarını söndürmek için çaba içerisinde olacağız. Evlerimizi ve binalarımızı yeniden inşa edeceğiz. El ele, gönül gönüle, yürek yüreğe destek vereceğiz birbirimize. Diyarbakır’ı tekrar medeniyetimizin zirve şehirlerinden biri haline getireceğiz. Bundan hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın” dedi.
“SOSYAL ANLAMDA HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Sosyal anlamda herkese ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden ve Ramazan ayının Diyarbakır’ın ve diğer yakılmış ve yıkılmış kutlu şehirlerinin de selametine vesile olmasını dileyen Eker konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bölgemizdeki bütün İslami şehirler kan ağlıyor. Kudüs, Şam ve Bağdat kan ağlıyor. Biz Diyarbakır’ı ve diğer bütün şehirlerin tamamını bütün İslam alemi olarak yeniden huzurun yeniden ilmin yeniden huzurlu bir yaşamın merkezi haline getirmek için çaba içerisinde olacağız.”
“TERÖRÜN BURADAKİ KÖKÜ KAZINACAK”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise İstanbul teşkilatı olarak yaklaşık 300 kişilik bir ekiple beraber burada olduklarını ve terörün buradaki kökünün kazınacağını ifade ederek, “Bizler Sur’da zarar gören ailelerimizi geri taşınmış oldukları evlerinde ziyaret ettik. Kuran kursu ziyaretimiz oldu. Nereye gidersek gidelim bizi bir yapan, beraber yapan ve geleceğe umutla taşıyacak olan şeyin inancımız ve kardeşliğimiz olduğunu tekrardan görmüş olduk. Şunun tekrar tekrar altını çizerek söylemek istiyorum; Diyarbakır ümmetin en önemli şehirlerinden biridir. Burayı terörle anmak, teröristi bu şehirde yaşatmak Türk devletinin ve bu milletin hiç istemediği bir şeydir. Allah’ın izniyle terörün buradaki kökü kazınacaktır. Diyarbakır bu millete, bu bayrağa sevdalı insanların şehri olmaya devam edecektir. Ailemizin bir parçası da burada. İstanbul’da da bomba patladı, Bursa’da da patladı, Ankara’da da patladı. Diyarbakır’ı diğer şehirlerimizden ayırmamız mümkün değildir. Diyarbakır’da patlayan bir bomba bizim ciğerimizde bizim gönlümüzde patlıyor. Türkiye’nin her yerinde böyle ama terör sadece Türkiye’nin problemi değil. Terör bir insanlık problemi. Çok büyük bir insanlık suçu Dolayısıyla burada Diyarbakır üzerinde söylememiz gereken şey şu. Burada adeta şehirlerde çok büyük bir çoğunluğu dışarıdan gelen ve burada halkı yaşamı yaşanmaz hale getiren bir yapı vardı. Şu anda Sur’da huzur var, Sur’da sükunet var ve Sur’da gönüllerimizi birleştiren Ramazan var. İftar soframız var” diye konuştu.